İtfaiye Ekiplerinden Cansiperane Mücadele!

0
8

Hatay’daki Orman Yangını Tamamen Kontrol Altına Alındı

Antakya Karaali Mahallesi’nde 30 Haziran günü sabah saat saatlerinde başlayan orman yangını Hatay Büyükşehir İtfaiyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin müdahalesinin ardından tamamen kontrol altına alındı. Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) birimlerinin tüm imkanlarıyla dahil olduğu söndürme çalışmaları gece gündüz aralıksız olacak şekilde ve 95 hektar alanda yürütüldü. Bakanlıkların yanı sıra çevre illerden gelen personel ve ekipmanlarla havadan ve karadan yapılan etkili müdahalelerle yangın tamamen kontrol altına alındı. HBB yetkilileri, kontrol altına alınan yangında Büyükşehir personellerinin başlattığı soğutma çalışmalarının ilerleyen günlerde de devam edeceği bildirildi.

Bakan Yumaklı Hatay’a Geldi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde çıkan yangınlarla ilgili yaptığı açıklamada en sorunlu yangın bölgesinin Hatay olduğunu ve şiddetli rüzgarın söndürme çalışmalarını olumsuz etkilediğini belirterek “yerinde koordinasyonu sağlayacağım” diyerek Hatay’a geldi.

Bakan Yumaklı: “İhbarı Alır Almaz Söndürme Çalışmaları Başladı”

Bakan Yumaklı, Hatay’da yaptığı açıklamada yangın ihbarının alınmasıyla beraber ekiplerin söndürme çalışmasına başladıklarını ifade ederek yüksek sıcaklık, düşük nem ve şiddetli rüzgar üçlüsünün yangınlar için risk oluşturduğunu ve bu 3 unsurun Antakya’da mevcut olduğu için söndürme çalışmalarının zorlaştığını kaydetti.

Havadan 8 Uçak ve 12 Helikopterle Müdahale

8 uçak, 12 helikopter ve 1000’den fazla araçla yangına müdahale edildiğini aktaran Bakan Yumaklı, çalışmalarda 2700’ün üzerinde personelin görev aldığı bilgisini paylaştı.

Bakan Yumaklı yangın bölgesinin enerjisinin düşürüldüğünü ifade ederek; “Arkadaşlarımız akşam saatlerinde soğutma çalışmalarına başladılar ve çalışmalar önümüzdeki günlerde devam edecek. Söndü diye alanı bırakıp gitmiyoruz. Zaman zaman sıcaklık ve rüzgarın etkisiyle çok küçük tütmeler olabilir. Yangınla mücadelede emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum” sözleriyle yangının kısmi olarak kontrol altına alındığı müjdesini paylaştı.

Başkan Öntürk: “Sizinle Gurur Duyuyorum!”

HBB Başkanı Mehmet Öntürk, Antakya’da yüreklerini yakan yangında soğutma çalışmalarının sürdüğünü belirterek söndürme çalışmalarında canları pahasına vazife yapan personellere hitaben “Dualarımız alevlerle canı pahasına mücadele eden tüm ekip arkadaşlarımızla. Sizinle gurur duyuyorum ayağınıza taş değmesin” ifadelerini kullandı.

HBB’nin tüm birimleriyle sahada olduğunu ifade eden Başkan Öntürk; “Devletimizin tüm birimleri tüm gücüyle sahada. Hatay her zaman küllerinden doğmasını bildi. Yine yaralarımızı birlikte sarıp bu yangını da söndüreceğiz” dedi.

Tahliye Edilen Vatandaşlar Evlerine Dönmeye Başladı

Antakya Alahan, Karaali, Karlısu ve Üçgedik Mahallelerinde güvenlik sebebiyle HBB’nin araçlarıyla başlatılan tahliye çalışmalarında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (HMKÜ) Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM) yurtlarında misafir edilen 2500 vatandaş yavaş yavaş evlerine dönmeye başladı.

HBB UNESCO Hatay Gastronomievi tarafından hazırlanan kumanyalar yangın kurtarma bölgesinde mücadele eden personellere dağıtıldı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here