İskenderun’da ‘Paskalya Ayini’ Eski Coşkusundan Uzaktı!

0
144

İsa Mesih’in ölümden dirilişinin kutlandığı ‘Paskalya’ Bayramı nedeniyle, İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi’nde kısıtlamaların gölgesinde, oldukça sade bir ayin düzenlendi. Cumartesi gecesi saat 21.00’da başlayan ayinde dualar edilirken, barış mesajlarının yanı sıra tüm dünyanın Coronavirüs’ten bir an önce kurtulması temennileri dile getirildi.

İskenderun Aziz Nikola Rum Ortodoks Kilisesi Pederlerinden Yusuf Nicholas Papasoğlu’nun yönettiği kutsal ayinde, Mesih’in İsa’nın Ölüler Diyarından dirilmesi ‘Mesih Kam-Hristos Anesti-İsa Dirildi’ nidaları ile kutlandı. Kutlamalar elbette ki eski coşkusundan uzaktı, çünkü kısıtlamalar nedeniyle ayine çok az sayıda kişi katılabildi.

Kilise içerisinde başlayan ayin, daha sonra kilise avlusunda devam etti. Kilise Pederi Yusuf Nicholas Papasoğlu ve beraberindekiler ellerindeki mumlarla avluya çıkarken, Peder Papasoğlu İncil’in okumasını da burada yaptı. Paskalya Bayramına özel Arapça ve Yunanca olarak seslendirilen ‘Mesih Kam-Hiristos Anesti-İsa Dirildi’ ilahisi Peder ve az sayıdaki cemaat üyeleri tarafından defalarca coşkuyla söylendi.

Peder Papasoğlu, daha sonra İsa Mesih’in mezarından kalkmasını temsilen, üç defa çaldığı Kilisenin kapısını açarak içeri girdi ve ‘İsa Dirildi’ ezgilerinin söylenmesi kilisenin içerisinde de bir süre devam etti.

Paskalya Bayramı ile ilgili konuşan Peder Yusuf Nicholas Papasoğlu, İsa Mesih’in ölümünün imanlılar için ‘Ebedi Hayatın’ başlangıcı olduğuna vurgu yaptı. Papasoğlu, bundan sonraki bayramların yine eski coşkusu ile kutlanabilmesi için tüm dünyanın yaşanan bu illetten kurtulması için de dualar etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here