İskenderun’da İç Güvenlik Sektörü’nde Sivil Gözetimi Güçlendirme Projesi

0
131

İç Güvenlik Sektörü’nde Sivil Gözetimi Güçlendirme Projesi İskenderun Çalıştayı İlk Oturumu Yapıldı

İç/Yerel Güvenlik Sektörü’nün Sivil Gözetimi’nin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında 4 – 5 Şubat 2020 tarihlerinde 2 gün sürecek Pilot İlçe İskenderun Çalıştayı’nın ilk oturumu; Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci ve İskenderun Kaymakam İskender Yönden’in katılımıyla gerçekleştirildi.

İskenderun Ramada Otel’de gerçekleşen, İçişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından yürütülmekte olan İç Güvenlik Sektörünün Sivil Gözetiminin Güçlendirilmesi Projesi III. Aşama İskenderun Çalıştayına; Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci ve Kaymakam İskender Yönden’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Nadir Ünal, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Yüzbaşı Ferit Gül, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, UNDP Proje Kilit Uzmanı Dr. Sevcan Kılıç Akıncı, Kurum Müdürleri, STK Temsilcileri ve diğer teknik görevliler iştirak etti.

Toplantı kapsamında; Kurumsal bazda yapılan görsel sunum eşliğinde, yerel güvenlik, önleme ve güvenlik kurumlarının yaygınlaştırılması ve kurumsallaştırılması, suç önleme konusunda sivil toplumun beklentileri ve önerilerini almak, teknik ve kurumsal işbirliği ve koordinasyonu güçlendirmek, kaynak verilerini arttırmak v. b. hedeflere odaklanmak suretiyle çok yönlü bir istişare yapıldı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here