İskenderun İl Olmalı Ama Nasıl?

0
289

Değerli Hemşerilerim, İskenderun elbette İl olmalıdır! Tarihten gelen geçmişi, stratejik ve coğrafi konumu ile Şarka, Garba, Şimale, Cenuba açılmak için ‘Dünyanın Anahtarı’ durumundadır. Doğal güzelliği, Dağı, Denizi, Ovası ve tabi Körfez olarak hakkıdır İl olmak…

Aziz Dostlarım, malumunuz, Dönemin Başbakanları Turgut Özal ve Tansu Çiller zamanında da hayli gündeme geldi, hatta plaka numarası dahi verildi. Sonuç yine malumunuz! Suriye sınırındaymışız, bölünme olurmuş da onun için uygun değilmiş. Hepsi uydurma! Antakya lobisi!

Esas olan İskenderun’da bu işe eğilen güç olmaması, kusura bakmayın sahipsiz şehir oluşumuz. Bu konuda “SAHİPSİZ ŞEHİR” diye üç adet, “İSKENDERUN İL OLMALI” diye beş adet köşe yazım var. İskenderun Gazetemiz arşivinden okunabilir, ayrıca İSDER Başkanı olarak yönetimdeki arkadaşlarla beraber çalışmalarımızı, İskenderun yazılı basınında devamlı gündemde tuttuk.

Değerli kardeşlerim, sevgili dostlar, ayrıca Boyacılar Parkında üç gün stant kurarak, yine kokuyla ilgili “İMZA KAMPANYASI” başlattık ve beş bin üzerinde imza topladık. Tüm sivil toplum kuruluşlarının inisiyatif aldığını belirterek, ilgili yerlere ulaştırdık. İSDER kayıtlarında ve basın arşivinde görülebilir. Tek destekçimiz o günün Belediye Başkanı Mete Aslan oldu.

Aziz Dostlar bu talebimizi, derneğimizde toplantılara katılmayan kurucu üyelerimizden, oy vererek yanlış hatırlamıyorsam dört dönem bizi temsil etsin diye seçilen yerli vekil Sayın Orhan Karasayar’la özel görüşerek, kendisine de ilettik. Verdiği cevabı burada yazmam belki kırıcı olur, maalesef tam İl karşıtlığı idi.

Değerli yazar, kadim dostum, Nuri Erdener beyin yaptığı sohbete, sosyal medya üzerinden yorum olarak cevap vermiştim. Ayrıca yönetimin bilgisi dahilindedir. Bu konuda, İl olmamız için çok gayret gösteren Nuri Bey ve tüm İskenderunluyum diyen dost ve kardeşlerimin çaba ve çalışmalarını yürekten destekliyorum ve katılıyorum.

İl olmamız her yönden önemlidir. Hatay Vergi Gelirlerinin %80’nin üzerindeki bölüm İskenderun’dan tahsil edilmektedir. İl olur isek, dolayısıyla gelirin tamamı şehrimizde kalacak ve yatırım olarak bizlere dönecek demektir.

Son söz ve temenni..

İtiraf ediyorum, her türlü destek ve çalışma baş tacı ama bu işin çözümü, verdiği hizmetlerine de saygı duyduğum, Sayın Başkan Fatih Tosyalı Beyin katılımı ve uğraşısı ile olur diyorum. Her zaman taraftarı olduğum, her şey İskenderun’a göre, İskenderun ve İskenderunlu için olan İskenderun ittifakı ile çok kuvvet kazanır ve faydalı olur kanaatindeyim.

Şimdiye kadar Belediyesi dışında sahibi olmayan şehrimiz, inşallah en kısa zamanda ‘İL OLUR VE SAHİPLİ ŞEHİR OLUR’ diyerek, hoşça kalın, Allah (cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

Nurettin CAN / nurettincan1071@hotmail.com

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here