Hukuk Fakültesinin Protokolü Törenle İmzalandı

0
136

Rektör Güder; ‘Paranın Miktarı Değil, Düşüncenin Büyüklüğü Önemli!’
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) İskenderun Kampusuna yapılacak olan Hukuk Fakültesi için İskenderunlu işadamları kollarını sıvadı. İskenderun’daki 4 fakülte olacak Hukuk Fakültesi için önemli bir ölçüde katkı sunmak adına geçtiğimiz hafta sonu İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nda, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’in katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, yardım yapacaklarına dair protokole İTSO, DTO İşadamı Nuri Üysen ile Müteahhit Sami Yıldız imza attı. Katkı sunanlardan İşadamı Süleyman Çelik ise önemli bir toplantısı olduğundan törene katılamadı.
Toplantıda konuşan İTSO Başkanı Halil Şahin, bu yardımı yapmalarındaki amaçlarının insanlara önemli ve kalıcı bir eser bırak olduğunun altını çizerek; “İnsanlar bıraktıkları eserlerle anılırlar. Bizlerde, İskenderun’da bizden sonraki nesiller için önemli birer eser bırakmak gayretindeyiz” dedi. Şahin, bu fakültenin kurulmasında Rektör Güder’in de katkısı olduğunu söyledi.
MKÜ Rektörü Prof. Dr. Güder de yapılan yardım miktarının büyüklüğünden çok düşüncenin büyüklüğünün önemine vurgu yaparak; “İskenderun’da müstakil bir üniversite kurulması yönünde, Mustafa Kemal Üniversitesinin İskenderun bölümünü geliştirme yönünde çok önemli katkılar yapan İTSO, DTO ve işadamlarına teşekkür ediyorum. 900 dönümlük alana yeni binalar yaparak, burası tam bir kampus olacaktır. Gelecekte, nitelikli hukukçuları herkesin katkıları ile bu topluma hediye edeceğiz” diye konuştu.
Hayırsever kurum ve kuruluşlar ile işadamlarının yaptığı bağışın yaklaşık 10 katı kadar bir bütçeyle Hukuk Fakültesi’nin kurulması için MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder önayak oldu. Fakülte inşaatı için İTSO 750 Bin TL, DTO 400 Bin TL, Hayırsever İşadamı Nuri Üysen 500 Bin TL, Hayırsever İşadamı Egemen İnşaat Sahibi Süleyman Çelik 250 Bin TL ve Müteahhit Sami Yıldız da 100 Bin TL bağışta bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here