“Hiçbir Şey Üye ve Öğrencilerimizin Sağlığından Daha Önemli Değildir”

0
53

Eğitim-Sen Samandağ Şubesi; “Hiçbir Şey Üye ve Öğrencilerimizin Sağlığından Daha Önemli Değildir”

Samandağ Eğitimsen, dönem başı genişletilmiş yürütme kurulu toplantısını yaptı. Covid-19, okulların açılması, hizmet içi eğitim seminerleri ile okulların genel sorunları ve özellikle salgın sürecini değerlendirme ile ilgili düzenlenen toplantıda yapılan gündem ile ilgili değerlendirmeler, alınan kararlar yazılı metin olarak basınla paylaşıldı. Samandağ Eğitim Sen, metinde şu ifadelere yer verdi; “Bugün dönem başı genişletilmiş yürütme kurulu toplantımızı yaptık. Covid-19, okulların açılması, hizmet içi eğitim seminerleri ile okullarımızın genel sorunları üzerine yaptığımız değerlendirmeler sonrası, daha önceki (hiçbir okulumuz hazır değil başlıklı) açıklamamız doğrultusunda risklerin güncelliğini koruduğuna, bu nedenle üyelerimizin kendilerini güvende hissetmedikleri (koşulların sağlanmadığı) ortamları tutanakla tespit edip en kısa sürede sendikamızla irtibata geçmeleri konusunda bilgilendirilmesine karar verdik.

Hiçbir üyemiz okulların açılmamasını bir fırsat olarak görmez, görmemektedir. Tam tersi Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin, koşulları da sağlanarak bir an önce yürütülmesi derdi ve çabası içindedir. Ancak hiçbir şey üye ve öğrencilerimizin hayatından ve sağlığından daha önemli ve öncelikli değildir. Bu nedenle, eğitimi-öğretimi yaşamsal algılamasına rağmen üyelerimizin, kendilerinin ve öğrencilerinin, anayasal, uluslararası sözleşmelerde geçen, başta yaşama ve sağlık olmak üzere temel haklar ile ilo (uluslaraarsı çalışa örgütü) sözleşmelerinin, (“sağlıksız iş koşullarından kaçınma hakkı” dâhil) dayanağı ile hayatını ve sağlığını öncelemesi bir haktır.

Sendikamız gerekmesi durumunda bu hakkın kullanımında üye ve öğrencilerini temel görevi olarak sonuna kadar sahiplenecektir.

Üyelerimize gönderdiğimiz mesaj metni:

Acil ve önemlidir… Sendikamız iletişim ağı üzerinden, okulların açılmasıyla birlikte ülke genelinde covid’e bağlı vakaların ve ölümlerin arttığı, karantinaların yaygınlaştığı bilgileri gelmektedir. Bu nedenle gerek okullarda gerek kurs ve hizmet içi çalışmalarda güvenli ortamın olmaması durumunda durumun tutanak altına alınması ve derhal sendikamızla irtibata geçilmesi son derece önemlidir.” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here