Hayatını Kaybeden Prof. Dr. Taşçıoğlu ve Tüm Sağlık Çalışanlarına Anma!

0
61

Hatay’daki Sağılık Çalışanları, Coronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden ilk hekim olan Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu’nun vefatının ilk yılında, hem Taşçıoğlu’nu hem de Covid-19 nedeniyle kaybedilen tüm hekim ve sağlık çalışanlarını andı.

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu’nun yaşamını yitirdiği 1 Nisan tarihinin, Türk Tabipleri Birliği (TTB)’nin Genel Kurulunda alınan kararla ‘Covid-19 nedeniyle kaybettiğimiz hekim ve sağlık çalışanlarını anma günü’ olarak kabul edildiği belirtilen açıklamada, bugüne kadar, 140 binin üzerinde sağlık çalışanın hasta olduğu, 391 sağlık çalışanının da yaşamını yitirdiğine vurgu yapıldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)’nın temsilcisinin okuduğu açıklamada, Covid-19’un meslek  hastalığı olarak sayılması da istendi.

Pandemi sürecinin 1 yılını geride kaldığın altı çizilen açıklamada; “Yönetilemeyen bir pandeminin gölgesinde, söylenmeyenleri  söyleyerek, saklananları açığa çıkararak, toplumun ihtiyaçlarını talep ederek, yurttaşların sözü olmaya çalıştık. Tüm bunları yaparken nitelikli koruyucu ekipman sağlayamayan, uzun mesai saatlerinde kötü çalışma ortamlarında hukuksuzca izin ve istifa hakları yasaklanan meslektaşlarımızın sesi olmak için çaba gösterdik.

Ne yazık ki kulaklarını tıkayıp sesimizi duymak istemediler. Yönetemedikleri pandeminin suçunu vatandaşa, yükünü bizlere yüklediler. Ve 140 binin üzerinde sağlık çalışanı hasta olurken 391 sağlık çalışanını kaybettik. Ancak ses olmaya devam ediyoruz. Daha fazla hastalanmamak ve daha fazla ölmemek için sesimizi daha da yükseltmeye, yitirdiğimiz meslektaşlarımız için COVİD 19’un meslek hastalığı olarak sayılması adına mücadelemize devam edeceğiz.

Kaybettiğimiz sağlık çalışanlarını asla unutmayacağız. Onları toprağa değil, sonsuzluğa uğurladığımızı her 1 Nisan’da belirtmeyi sürdüreceğiz” ifadelerine yer verildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here