HATSU Genel Müdürü Çaparali, TMK Genel Başkanı ve Temsilcilerini Ağırladı

0
221

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü (HATSU) Mehmet Çaparali, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu (TMK) Genel Başkanı Bekir Aktürk, TMK Başkan Vekili Hatip Şeran, TMK Teşkilat Başkanı Azat Erdemir ve Akdeniz Muhtarlar Federasyonu ve Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü’yü ağırladı.

Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin farklı illerinden gelen il ve ilçe temsilcilerinin de katılım gösterdiği ziyarette Genel Müdür Çaparali, Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna kazanılan 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 97. yılını kutlayarak; “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ile gazilerimizi sonsuz saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

Bu anlamlı günde yapılan ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu ifade eden ve teşekkür eden Genel Müdür Çaparali, muhtarların belediyelerin yanı sıra tüm kamu ve kuruluşları ile vatandaşlar arasında önemli köprü vazifesi gördüğünü vurgulayarak, muhtarların köyde, mahallede ve sokaktaki gözü kulağı oluğuna dikkat çekti. Çaparali, sadece Hatay değil, ülkemizdeki tüm muhtarlarla el ele vererek ilimizi ve ülkemizi kalkındırmak için her türlü mücadelenin içinde olduklarının altını çizdi.

“Vatandaşların Sorunları İçin Varız”

30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Konfederasyon Başkanı Aktürk, Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ile gazilerimizi sonsuz saygı, sevgi, minnet ve rahmetle anarak; “Eğer biz bugün bu vatanda huzur içinde yaşıyorsak onların ödediği bedeller sayesinde buradayız. Bunun değerini kıymetini biliyoruz daha da bilmeliyiz” dedi.

Medeniyetler şehri Hatay’da kendilerini ağırlamaktan dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Genel Müdür Çaparali’ye teşekkür eden Konfederasyon Başkanı Aktürk, muhtarların, insanların görüşü, rengi ne olursa olsun ayrım yapmadan vatandaşların sorunlarına çözüm olmak için var olduğunu ifade etti.

Muhtarların Devlet ile halk arasında kutsal bir köprü görevi gördüğünü ve yapılan işin meşakketli olduğunu ifade eden Aktürk, muhtarların yaptığı her işte kul hakkı olduğuna dikkat çekerek; “Herkesle kucaklaşmamız gerekiyor, seven, sevmeyen, taraf olan veya olmayan herkese hizmet etmemiz gerekiyor. Devleti temsil eden bir mecrayız. Buna uygun davranmamız gerekiyor” dedi.

“Ziyaretler Mutluluk ve Güç Katıyor”

Başkan Mahmut Gülcü yaptığı konuşmada ise; bu tür ziyaretlerin ve istişarelerin hizmet noktasında muhtarlarımıza güç ve mutluluk kattığını ifade ederek; “Konfederasyon toplantılarında temsilciler çoğu zaman Hatay’ı örnek göstermekte. Hatay da hem Büyükşehir Belediye Başkanımız hem de HATSU Genel Müdürümüzün muhtarlarımızla beraber bir çalışma mesaisi içerisinde olmaları bu bizleri daha güçlü kılıyor” dedi.

Gülcü, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutlayarak, Kurtuluş Savaşı’nda bizler için canını seve seve feda etmiş olan gazilerimiz ile şehitlerimizi minnet ve rahmetle andı.

Başkan Savaş ve Ekibi Muhtar Dostu

TMK Başkan Vekili Hatip Şeran da yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve ekibinin muhtar dostu olduğunu ifade ederek, Başkan Savaş’ın başarılarındaki en önemli etkenini muhtarları ile birlikte çalışmaktan geçtiğini belirtti. Başkan Vekili Şeran, kendilerini Hatay’da ağırlamaktan dolayı Başkan Savaş ve HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali’ye teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Genel Müdür Çaparali, günün anlam ve önemine ilişkin bir hediye takdim ederken, Başkan Aktürk de Genel Müdür Çaparali’ye bir plaket takdim etti. Sohbet havasında devam eden ziyaret çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here