Hataylılar Şehidini Tekbirlerle Son Yolculuğuna Uğurladı

0
165

Şırnak’ın Silopi ilçesinde gerçekleştirilen terör operasyonunda şehit düşen Hataylı Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar (28), toprağa verildi. Şehidin cenazesinde gözyaşları sel oldu.

Şehit Mehmet Uçar’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Hatay Devlet Hastanesi’nden alınarak konvoy eşliğinde Hatay Büyükşehir Belediyesi Mezarlığı’na getirildi. Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay milletvekilleri Lütfi Kaşıkçı, Mehmet Güzelmansur, Serkan Topal ve İsmet Tokdemir, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve STK temsilcileri ile binlerce kişinin katıldığı törende anne Fatma Uçar’ın feryatları yürekleri dağladı.

Acılı anne evladının al bayrağa sarılı tabutuna bakarak; “Sana tek tek gelemediler yavrum. Onlar korkak, birbirlerinin arkasına mı sığındılar yavrum” diyerek evladına seslendi. Baba Haşim Uçar, anne Fatma Uçar ve şehit yakınları şehidin naaşı başında gözyaşı döktü.

İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, öğle namazına müteakip kıldırdığı cenaze namazı öncesi, vatandaşlardan şehit için helallik istedi. Acılı annenin de saf tuttuğu cenaze namazının ardından şehidin tabutu tekbir sesleri arasında omuzlara alındı. Bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konularak, tekbirler ve teröre lanet sloganlarıyla Antakya Şehitliği’ne götürüldü. Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Uçar, burada gözyaşları içinde toprağa verildi.

Başkan Tosyalı; “Kararlılıkla, Birliğimize ve Beraberliğimize Daha Fazla Sahip Çıkacağız”

Şehidimizin cenazesine katılan Başkan Fatih Tosyalı, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurgulayarak; “Şehidimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Derin bir üzüntü ve keder içerisindeyiz. Terör hain yüzünü bir kez daha gösterdi. Birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklar. Ülkemizi bölemeyecekler. Vatanımızı parçalayamayacaklar.

Her zaman vatan hainlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde olacağız. Milletçe bütünleşerek hainlere karşı kenetleneceğiz. Kararlılıkla, birliğimize ve beraberliğimize daha fazla sahip çıkacağız. Teröre karşı tek ses, tek yürek olacağız. Şehit ailelerimizin her zaman yanındayız. Bir kez daha şehidimize Allah’tan rahmet, aile yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here