Hatay’da 5 İlçede 9 Noktada Maden Arama İhalesi

0
865

İskenderun Çevre Kuruma Derneği, MAPEG (Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü) tarafından açıklanan 140. grup maden arama sahası için ihale yer ve tarihleri arasında Hatay’da 9 adet nokta bulunduğuna dikkat çekti. İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, ülkenin her yerinden toplam 766 alanın maden arama için ihale edileceğini, bu alanların Mera-Ormanlık alan mı veya tarım alanı mı olduğu verilen koordinatlar sayesinde bulunabileceğine işaret etti.

Antakya-Arsuz-Belen-Dörtyol-Hassa 9 Adet

Hatay’da ihale edilecek Maden arama ihalesine de dikkat çeken Nermin Yıldırım Kara; “İşaretlenen noktalar Antakya, Arsuz, Belen, Dörtyol ve Hassa’da yer alıyor. (Maden grubu) 4. Grup madenler arasında sodyum, potasyum, lityum, iyot, bor tuzları gibi 100’e yakın endüstriyel hammadde, linyit, taşkömürü gibi enerji hammaddelerin ve altın, gümüş, alüminyum gibi metalik madenler yer alıyor…” dedi.

Nermin Yıldırım Kara, COVID-19-Ekolojik Mücadele-Pandemi üçgeninde esas problemin kaynağının iklim değişikliği olduğunu da vurgulayarak şunları kaydetti: “Madencilik Faaliyetleri, Endüstriyel Tarım ve Hayvancılık olduğunun toplumun her kesimine bilgi olarak aktarma noktasında hem fikiriz. Ekte sizlere ilettiğimiz bilgiler MAPEG sayfasından alınmıştır. Hatay‘da yapılacak olan maden arama sahaları ekte gösterilmektedir. Bize bu konuda yardımcı olan İskenderun İlçe yönetim kurulu üyemiz Harita Mühendisi Çağlar Barutçu’ya teşekkür ediyoruz.”

Kara, 21 Ağustos 2020 Cuma günü Saat 18.30’da Arsuz Atatürk Kent Meydanında ‘Maden Arama Sahası ilanlarına’ ilişkin olarak, Türkiye Çevre Platformu olarak basın açıklaması yapacaklarını da duyurdu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here