Fırat; “Merkez Bankasına Müdahale Doları Yükseltti!”

0
60

uğur fırat-piyasa13Ekonomi piyasasını değerlendiren İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, dolardaki yükselişin ABD’nin merkez bankasının faize müdahale etmemesinden dolayı gerçekleştiğini söylerken, altın fiyatlarında da Rusya’nın pozisyonun beklendiğini belirtti.

Oda Başkanı Fırat, döviz ve altın piyasasını değerlendirirken, dolardaki yükselişe dikkati çekerek; “ABD’nin geçen hafta merkez bankası FED’in faizi ne yukarı ne de aşağı çekmemesinden dolayı uluslar arası yatırımcılar, piyasadan dolar alımı yaptı. Bu hareketlilik de doları 2.20’ye yükselmesine neden oldu” dedi.

Altında da bu hareketliliği beklediklerini söyleyen Başkan Fırat; “Günümüzde yatırımcı çok dikkatli gelişmeleri izliyor. Bilinçli davranarak, altın düşünce alım yapıyor, yükselince de satış yapıyor. Şuanda altın 85 ile 86 arasında gidip geliyor. Altına yatırım yapan ve yapacak olan yatırımcılar, Rusya’nın piyasaya altın satışı yapacağını duyurması ile beklemeye geçtiler. Bu durum altın fiyatının da yükselmemesine yol açtı. Bu bekleyiş tahminimize göre bir iki hafta sürebilir. Rusya’nın pozisyonuna bu konuda çok önemlidir” diye konuştu. Başkan Fırat, çeyrek altının 146 liradan satışının yapıldığının da altını çizdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here