Fındıkçı; “Üretici Tarafta Olan Bir Yaşam Biçimi Seçilmelidir”

0
123

100 yazar ve 180 yayınevinin katılımıyla gerçekleştirilen İskenderun 1. Kitap Günleri Fuarı, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Fuarın söyleşi bölümünde ise yazarların yanı sıra birbirinden değerli akademisyenler, önemli bilgileri katılımcılar ile paylaşıyorlar.

Fuarın dünkü programında Dr. İlhami Fındıkçı, global olarak insani bir krizin olduğunu belirterek bunu şöyle açıkladı: “Dünyada hiç bir dönem ruh sağlığı bozuk insanlar yalnız, kendi kuyusuna düşmüş, çıkamaz durumda bu kadar yoğun olarak görülmedi. Yaşadığımız bu süreçte sanayileşme dönemi ve bilgi çağı insanlık rahat olsun diye hızlı bir şekilde kendini gösteriyor. Öyle ise insanlar neden rahat değil?

Bunun nedenlerini irdelemek gerekiyor. Çünkü tüketim odaklı yaşam bizi üretimden uzaklaştırdı. Üretmeyen insanın sağlığı bozulur. İnsani değerlerimizi inşa edecek olan yeryüzünde bulunma sebebimizden, kendimizden uzaklaştık.

İşte bunun adı insani krizdir. Peki, bunun önüne geçmek için ne yapmak gerekir? Elbette ki üretim odaklı bir yaşam tarzını seçmeliyiz. İnsanın yeryüzünde var oluş nedeni iki amaca dayanır. Birincisi yeryüzüne bir şeyler veren, diğeri ise alan tarafında olmaktır.

Herkes kendisi ile yüzleşmeli ve insanlık için katkıda bulunan tarafında olursa ruh sağlığı daha iyi olur. Araştırmalarla bu kanıtlanmıştır. Örneğin en basit bir anlatımla; yolda yürürken bir taş gördüğümüzde onu oradan kaldırırsak bu ne için yapılmalıdır? Başkası zarar görmesin diye. İşte bunun gibi insan hayatına katkı veren, üretici tarafta olan bir yaşam biçimi seçilmelidir.”

Söyleşiye İskenderun Belediyesi yönetimi, personeli ve Seval Kirmit Yazar ile konuklar ilgi gösterdi.

Dr. İlhami Fındıkçı, alkışlanan sunumundan sonra katılımcıların sorularını değerlendirerek imza gününe katkı sunmak üzere fuar alanına geçti. (Haber: Meral SADREDİN)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here