Denizcilik Eğitimine Başlama Yarışı!

0
513

2019 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) neticesinde İskenderun Teknik Üniversitesi’ni (İSTE) tercih ederek, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’ne yerleşen adaylar için Bedensel Yeterlilik Sınavı ve mülakatı gerçekleştirildi.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’ne yerleşen öğrencilerin Bedensel Yeterlilik sınavı ve mülakat değerlendirmeleri uzmanlar gözetiminde yapıldı.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Danışmanı ve Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alpaslan Ateş ve diğer komisyon üyelerinin katılımıyla gerçekleşen Bedensel Yeterlilik Sınavı, İskenderun Spor Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Farklı kategorilerde değerlendirmeye alınan adaylar, denizcilik mesleğinin gerektirdiği fiziki gereksinim ve donanımları ölçecek dayanıklılık testlerine tabi tutuldular. Denizcilik eğitimine başlamak için gün sayan ‘Uzakyol Vardiya Zabiti’ adayları böylelikle ilk zorlu sınavlarını da vermiş oldular.

Aday öğrenciler, Bedensel Yeterlilik Sınavı’nın tamamlanmasının ardından, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi binasında mülakat programına alındılar. Sonuçlar https://iste.edu.tr/duyuru-merkezi/bhgidf/2019/08/22/1039 adresinde yayınlandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here