CHP’li Yüksel; “O Gülüşü Unutmayın!”

0
81

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, rutin olarak düzenlediği gündem değerlendirme toplantısında, ülke gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi kaydeden Yüksel, son bir ayda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diledi.

Uygulanan Suriye politikasının yanlış olduğunu ısrarla söylediklerini ve söylemeye de devam edeceklerini vurgulayan Yüksel; “Bu Suriye politikası ülkemizi bir kaosa götürür, bunun sonunda bir başarı çıkmaz. Suriye bölünür, parçalanır ve bunun da Türkiye’mize büyük zararları olur. Bu bir emperyalist projedir. Suriye’den sonra sıra Türkiye ve İran’a gelecek” derken Rusya ve ABD’ye güvenerek yola çıkılamayacağını savundu. Yaşananların bedelini sadece Türk Askerinin ödediğini söyleyen Yüksel; “Yüreğimiz kan ağlıyor, evlatlarımız şehit oluyor. Hala Mehmetçik’in ne durumda olduğunu hiçbirimiz bilmiyoruz. Bu projeden kimler karlı çıktı? ABD başkanı; ‘Benim askerimin bir burnu kanamadı ama ben petrolün üzerindeyim, ben petrolümü alıyorum, ben mutluyum’ diyor. Rusya da Fırat’ın diğer tarafında O da mutlu.

Bizim askerimiz niye şehit oluyor? İsrail mutlu Amerika, Rusya mutlu, YPG, PKK çok mutlu. Sırada Türkiye var. Ayağı yere sağlam basan politikalar üretmek zorundayız. İdlip hareketi başladı başlayalı 1 aydan beri 50’den fazla vatan evladını kaybettik. Katil kim? Katil Esad! Evet Esad katil ama esas katil Rusya. Bugün evlatlarımızın kanını akıtanın ayağına gidiyorsun. Peki onun gözlerinin içine bakarak ‘Bunun hesabını ver’ diyebilecek misin?” şeklinde konuştu.

‘İdlip düşerse Hatay düşer’ iddialarına da sert bir dille yanıt veren Yüksel; “Efendim İdlip düşerse Hatay düşer, Ankara tehlikeye girer, İstanbul tehlikeye girer, Türkiye tehlikeye girer. Bu kadar ucuz mu? 40 yıldır terörizmle, emperyal güçlerle mücadele ediyor Türkiye. Türkiye’ye kimse yan gözle bakamaz. Ne Hatay düşer ne Türkiye düşer. Bunların gücü yetmez. Kimi korkutuyorsunuz. Bile bile Türkiye’nin itibarını sarsıyorsunuz bu kelimelerle. Hatay misak-ı milli sınırlarının en onurlu illerinden biridir ve Türk milletinin bir parçasıdır, olmaya da devam edecektir, bunu kimse değiştiremez ve yok edemez.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale’de yedi düvele meydan okurken Türk askerine bir emir vermiştir. Cephededir, askerinin yanındadır, emperyalist güçlere meydan okumuştur, askerlerine ‘Size ölmeyi emrediyorum’ demiştir. Çanakkale bir vatan toprağıdır. İdlip vatan toprağı değildir. Vatan toprağımızın sınırları bellidir, buna göz dikenin gözünü oyarız” diye konuştu.

Kendi iktidarlarında Şehitler Tepesinin boş kalacağını da savunan Yüksel; “Yine ibretle izliyoruz, ‘Şehitler Tepesi boş kalmayacak’ diyor. Biz de diyoruz ki ‘Şehitler Tepesi bu vatanı yürekten sevenler ve bu vatan için gerçekten mücadele edenlerin sayesinde boş kalacak.’ Bir ülke, önce askerinin, güvenlik güçlerinin canını korumakla mükelleftir. En son noktadır, hepimiz şehit oluruz. Türkiye’de bir milli iktidar kurulduğunda, Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiğinde Şehitler Tepesi boş kalacak. Çünkü hiç kimse Türk askerini şehit etmeye cesaret edemeyecek.

Bu duruma nasıl geldik bunları gözden kaçırmamalıyız. Bugün Kuzey Irak’ta Türk askerinin başına çuval geçirilmişken onun hesabını o gün en sert şekilde sorsaydık bugün bunlar olmazdı. Süleyman Şah türbesini kaçırırken, Süleyman Şah türbesinin olduğu yere vatan toprağıydı, sen o vatan toprağını korusaydın, Süleyman Şah türbesini oradan kaçırmasaydın, onun hesabını sorsaydın bugün bunlar olmazdı.

Mehmetçiğimiz şehit oluyor, milletimiz kan ağlıyor, bizimki diyor ki olağanüstü toplanmaya gerek yok, acelesi yok Salı günü toplanırız. Aradan iki gün geçiyor, şehitlerimizin cenazesi daha toprağa verilmemiş, ülkeyi yöneten kameraların karşısına geçiyor ve gülerek, sırıtarak ekonomiden bahsediyor. Vatan evladı şehit düşmüş, ülkemizin itibarı sarsılmış, kendi o gün neden bahsediyor ve gülüyor. Ben buradan Türk milletine sesleniyorum; o gülüşü unutmayın! Ben unutmayacağım, hiç kimsenin de unutmamasını istiyorum. Değerli şairimiz Mehmet Akif’in dizeleri ile o sırıtanlara seslenmek istiyorum; ‘Irzımızdır çiğnenen, evladımızdır doğranan, hey sıkılmaz, ağlamıyorsan bari gülmekten utan!’” şeklinde konuştu.

Grup başkanvekillerine yapılan saldırıya da değinen Yüksel; “Grup başkanvekilimize bilinçli, hazırlanmış bir saldırı yapıldı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde… Her türlü hakareti yapacaksın, her türlü küfür edeceksin bizler susacağız, yutacağız öyle mi? Kötü söz sahibine aittir. Bundan sonra da kötü söz cevabını alacaktır. Cumhuriyet Halk Partililer korkmaz, geri adım atmaz, doğru bildiğini söylemeye devam eder ve devam edeceğiz.

Bunlar niye oluyor, niye Cumhuriyet Halk Partisine bu kadar saldırı var. Çünkü Türkiye’ye bir tek CHP sahip çıkıyor, hırsızlığı, arsızlığı, adaletsizliği en gür sesi ile haykırıyor, işlerine gelmiyor. Onun için saldırıyorlar. Ayrıca kamuoyu yoklamalarında CHP atağa kalktı, millet ittifakı atak içerisinde bunu görüyorlar. Onun için Cumhuriyet Halk Partisi’ni halkın gözünden düşürüp itibarıyla oynayabilir miyim diye her türlü yalan, iftira, saldırı altındayız.

Biz milliyetçiliği sözde milliyetçilerden öğrenecek değiliz. Manzara içler acısı fakat ne yaparsa yapsınlar Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayakta ve görevini yapmaya devam edecek. Tüm inancımızla vatana, bayrağa ve ülkemize, geleceğimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Tüm inancımız ve gücümüzle biz bu vatanı karşılıksız sevdik, karşılıksız sevmeye devam edeceğiz” şeklinde sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here