CHP’den 19 Mayıs Kutlaması

0
41

Üs; “Biz Atatürk Gençleriyiz, Ateş Bizimle Yanacak. Ata’mızın Gösterdiği Yoldan Bizi Döndürmeye Çalışanları Ezip Geçeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Örgütü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Bağımsızlık meşalesinin yakıldığı günün 102. yıldönümünde Ata’sının huzuruna çıkarak, çelenk sunan CHP İlçe Örgütü, burada Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve hemen akabinde İstiklal Marşımızı okudu.

Daha sonra günün anlam ve önemine yönelik bir açıklama yapan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu; “102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve onurla kutlayacağımız 19 Mayıs 1919, Cumhuriyet tarihimizin önemli kilometre taşıdır” dedi.

19 Mayıs 1919 tarihini, ‘Ülkemizde tarih yazılan, ulusumuzun makus talihini değiştiren, antiemperyalist mücadeleyi ve tam bağımsızlığı hedefleyen bir İşaret Fişeği’ olarak nitelendiren Mansuroğlu; “İşgal altındaki ülkemizde “Amerikan Mandalığı Mı, İngiliz Himayeciliği Mi benimsenmelidir”i tartışanlara Mustafa Kemal, tek seçenek koymuştur: “Ulusal Egemenliğin esası olan Tam Bağımsızlık ve Çağdaşlaşma”. 19 Mayıs 1919’da başlayan Kurtuluş ve Aydınlanma Yürüyüşü, bütün umutsuzlukları yıkarak Saltanat ve Halifeliği sonlandırmış, bölünüp parçalanmak istenilen Vatan toprağında Laik Cumhuriyeti kurmuştur. Dökülen kanların, yitirilen binlerce canın korkunçluğunu, dehşet ve üzüntüsünü yaşayan Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti Gençlere emanet etmiştir” diye konuştu.

Son yıllarda, hak ettiği önem ve coşkuyla kutlanmaktan kaçınılan 19 Mayıs’ı aynen 23 Nisan’daki gibi evlerde kutlayacaklarını kaydeden Mansuroğlu; “Ne kadar küçümsetilmeye ve unutturulmaya çalışılırsa çalışılsın gençlerimiz ve bütün ulusumuz, 19 Mayısları sonsuza kadar ve onurla yaşamaya kararlıdır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramımızı, Coronavirüs belasını da kısa zaman içinde alt etmek umuduyla Atatürk’ün bizlere armağan ettiği Nutuk’ta ifade ettiği gibi “Her Durum ve Koşulda” büyük coşku ile kutlayacağız” dedi.

Gündeme yönelik kısa bir değerlendirme de yapan Mansuroğlu; “Sosyal ve ekonomik anlamda tarihin en karanlık döneminde yaşadığımız bu günlerde acı kayıplar verdik. Bizler bayramlarımızı kutlayamazken, cenazelerimize katılamazken, kendileri lebaleb kongreler yaptılar. Esnafları, çiftçileri, emekliyi açlığa mahkum ettiler ve geldiğimiz nokta da tek hedefleri Cumhuriyet’in değerleri ile oynamak, Mustafa Kemal Atatürk’ü unutturup ilkelerini yasaklamak ama bizler Cumhuriyet’in çocukları olarak Mustafa Kemal Atatürk’e, değerlerine ve Cumhuriyete sahip çıkacağız. 6 Mayıs’ta bu ülkenin tam bağımsızlığı için canını veren yiğitleri andık. Bu nedenle tekrar onları en devrimci duygularla selamlıyor ve anıları önünde saygıyla eğiliyor, diyoruz ki canınızı verdiğiniz yolda söz veriyoruz bu ülkenin birliği, bütünlüğü için bizler tam bağımsız Türkiye ülküsü için biz Cumhuriyet çocukları olarak gözümüzü kırpmadan gerekirse canımızı vereceğiz. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacağız. Aydınlık yürüyüşümüzün ilk günü olan 19 Mayıs bayramını en samimi duygularla kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. Mansuroğlu konuşmasının sonunda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten helallik istedi.

Daha sonra bir konuşma yapan CHP İskenderun İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mert Üs, bugün bayramların en büyüğü olduğunu ifade ederek; “Bugün ufuktan doğan güneşin 102. yılı. Bugün bayramların en büyüğü, en anlamlısı… Milli mücadelenin fiilen başladığı, Mustafa Kemal Paşa’nın ‘doğum günüm’ dediği o büyük gün bugün. ‘Bütün ümidim gençliktedir’ diyerek bu anlamlı bayramı biz gençlere armağan etti. Bizler Atamızın bize emanet ettiği meşaleyi gururla ve her geçen gün daha da yükseğe çıkarmaya devam edeceğiz.

Ateş bizimle yanacak, çiçek bizimle açacak. Biz Atatürk gençleriyiz. Onun gösterdiği yoldan, ışıktan bizi döndürmeye çalışan hangi güç olursa olsun, ezip geçeceğiz. Biz hiçbir surette vazgeçmeyeceğiz. Hitabesinde o bize güvenip ne demişti; ‘Ey Türk istikbalinin evladı, İşte bu ahval ve şeriat içinde vazifen Türk İstiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.’ Sen rahat uyu Atam. Bizler bağımsızlığımızın ve cumhuriyetimizin sonsuza dek yılmaz bekçileriyiz. Çünkü nasıl kazanıldığını çok iyi biliyoruz” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here