Bugün Büyük Zaferin 97. Yıldönümü!

0
116

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97’nci yıldönümü bugün tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de çeşitli etkinliklerle gün boyu coşkuyla kutlanacak.

İlk tören bugün saat 09.30’da Atatürk Anıt Alanında düzenlenecek. Buradaki gerçekleştirilecek çelenk töreninde, Atatürk Anıtına; Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından çelenkler sunulacak, akabinde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile şanlı bayrağımızın göndere çekilecek.

Anıt alanındaki törenin ardından İskenderun Kaymakamlığında düzenlenecek törende İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tebrikleri kabul edecek. Saat 10.30’da Atatürk Bulvarında kutlama programı tertip edilecek. Program, İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının törene katılanlar ve halkımızın bayramını kutlaması ile başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, bir subay tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak. İki öğrenci tarafından şiir okunması, halkoyunları gösterisi, paraşüt gösterisinin ardından program tören geçişi ile son bulacak.

Akşam saat 19.00’da İskenderun Anıt Alanında çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Saat 20.00’da ise İskenderun Anıt Alanı’ndan başlamak suretiyle, bando eşliğinde İskenderun Deniz Müzesi önünden “U” dönüşü yapılarak, tekrar Anıt Alanına dönüş yapılarak Fener Alayı düzenlenecek. Saat 21.30’da Anıt Alanında, İskenderun Belediyesi Musiki Derneği tarafından Türk Halk Müziği konseri sunulacak.

Öte yandan, Modern Savaş Gemisi ve Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı Botu, 10.00-12.00 ile 14.00-17.00 saatleri arasında İskenderun Şehir İskelesinde halkın ziyaretine açılacak.

“Milli ve Manevi Değerlerimize Sarılmaya Devam Edeceğiz”

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 30 Ağustos’un zaferle sonuçlanan kahramanlık destanı olduğunu ifade eden Başkan Savaş, Türk milletinin tek vücut olduğunda başaramayacağı hiç şeyin olmadığını ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının zor şartlarda elde ettiği zaferin değerine her zaman sahip çıkacaklarını da belirten Başkan Savaş; “Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından biri olarak tarihe geçen ve Türk milletinin yeniden doğuşunun ifadesi olan 30 Ağustos zaferi, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin taçlandırıldığı tarihtir. Yıllardır sevgi, barış ve kardeşlik ruhuyla, tüm renkleriyle bir arada yaşayan, millet olmayı devlet olmaya tercih eden biz Hataylılar, 30 Ağustos ruhuyla gurur duymaya ve yaşamaya devam edeceğiz.

Bizler bin bir zorluk ve cefayla kurulan cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkarak onları yücelteceğiz. Ay yıldızlı bayrağımıza, cumhuriyetimizin kazanımlarına, vatanımıza, milli ve manevi değerlerimize sarılmaya devam edeceğiz. Her yıl artan mutluluk ve gururla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yıl dönümünü kutlu olsun.  Ebedi kahramanlık destanını yazarak bize cennet vatanımızda hür yaşamayı armağan eden bu eşsiz zaferin mimarı ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşları ile vatanın bütünlüğü ve şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve saygıyla, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

“Milletimiz, Bağımsız ve Güçlü Türkiye Kararlılığını Sürdürecektir”

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Tosyalı, yayımladığı mesajında, 30 Ağustos’un Türk Milletinin özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç, irade ve kararlılığını bütün dünyaya gösterdiği, şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

Bu tarihi zaferin, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimiz sürece olmaz denilenleri başardığımızın bir göstergesi olduğunu belirten Başkan Fatih Tosyalı; “Tarihten silinmek istenen Türk milleti, ‘ya istiklal, ya ölüm’ diyerek, kazandığı bu zaferle sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ispat etmiştir. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü korumak için her türlü fedakarlığı gösterecek, bağımsız ve güçlü Türkiye kararlılığını sürdürecektir.

Milli mücadeleyi zaferle taçlandıran, milletimize özgürlük kazandıran, bayrağımızın onurla dalgalandığı vatan topraklarını kanları ve canları pahasına sağlayan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor ,silahlı kuvvetlerimizin tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here