‘Biz Bize Sohbetler’in Beşincisi Hatay’da Yapılacak

0
159

Göç İdaresi Başkanlığı Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) iş birliğinde geçici koruma kapsamındaki Suriyeliler başta olmak üzere uluslararası koruma başvuru ve statü sahipleri ile diğer göçmen grupların yoğun olarak yaşadığı illerde gerçekleştirilecek olan “Biz Bize Sohbetler” etkinliğinin beşincisi 22 Ağustos 2019 Perşembe günü Hatay’da gerçekleştirilecek.

Ülkemizde bulunan uluslararası koruma başvuru ve statü sahipleri ile geçici koruma altındaki bireylerin ve ev sahibi toplumun sosyal uyuma ilişkin yaşadıkları zorlukları ve bakış açılarını anlamak, sosyal uyuma yönelik illerde yürütülen faaliyetleri ve yaşanan sorunları yerinde tespit etmek amacıyla beşincisi Hatay’da gerçekleştirilecek toplantıya; Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, GİGM Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, Hatay İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Cengiz Bilen’in yanı sıra sivil toplum kuruluşlarından temsilciler ve yerli yabancı halk da katılacak.

“Biz Bize Sohbetler” etkinliğinde; Sosyal Uyum Alanında Yürütülen Faaliyetler, Birlikte Yaşam Kültürü, STK ve Belediyelerin Sosyal Uyumdaki Rolü ve Sosyal Uyum Alanında Mevcut Yerel Çalışmalar konularında sunum yapılacak. Sohbet şeklinde gerçekleşecek etkinlikte sosyal uyumda yaşanan güçlükler, tavsiyeler ve öneriler de yer alacak. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here