Beyin Tümörü Belirtilerine Dikkat

0
76

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Özkan Çeliker, beyin tümörleri hakkında bilgiler paylaştı.

Beyin hücrelerinin yenilenmesi sırasında kopyalamada meydana gelen anormal hücrelerin büyümesi ve bir kitle haline gelmesinin beyin tümörü olarak adlandırıldığını kaydeden Çeliker; “Beyin tümörleri baş ağrısı, kusma, görme azalması, çift görme, epilepsi nöbeti geçirme, kol ve bacaklarda güçsüzlük ve uyuşma, unutkanlık, konuşma bozuklukları, dengesizlik ve yürüme bozukluğu, hormonal dengesizlikler gibi belirtiler gösterebilir.

Çoğu beyin tümörü çeşitlerinin neden oluştuğu tam olarak bilinmese de bazı tetikleyici faktörler olduğu bilinmektedir. Her yaşta görülebileceği gibi ileri yaşlarda görülme sıklığı artar. Genetik yatkınlık söz konusudur.

Ailede beyin tümörü öyküsü olanlarda beyin tümörü oluşma olasılığı normal bireylere göre biraz daha fazladır. Bazı genetik bozukluklara bağlı da ortaya çıkan hastalıklarda görülme sıklığı artar. Beyaz ırklarda siyah ırklara göre daha sık görülür.

Aşırı dozda radyasyona, bazı kimyasal ilaçlara maruz kalma riski arttırır. Cep telefonu kullanımı, radar ve baz istasyonları, mikrodalga fırınlar gibi radyofrekans dalgaları yayan cihazlara bağlı beyin tümörü gelişme olasılıkları halen araştırma aşamasında olup henüz kesin bir kanıya varılmamıştır” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here