Belen Belediye Başkanı Gül; “Ortak Kullanım Alanlarının İşgaline Son Vereceğiz”

0
33

Belen Belediyesi Zabıta ekiplerinin yaptığı denetimler sırasında Sarımazı Mahallesi Cırtıman yolu üzerinde vatandaşlarımız tarafından kullanılan yaya kaldırımlarının esnaflarımız tarafından işgallerinin tespitinin ardından, Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerce yıkım çalışmasına ivedilikle başlayarak, çalışmalar tamamlandı.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Vatandaşlarımızdan gelen şikâyetler ve belediye ekiplerimizin yaptığı çalışmalar neticesinde, Belen ilçemizde ortak kullanım alanlarımızın yıllardır işgal edildiğini belirledik. İncelediğimiz şikâyetler ve çalışmalarımızın ardından konu ile ilgili aldığımız “İşgallere son verme” kararını, kararlılıkla yerine getiriyoruz.

Yapılan haklı uygulamalardan rahatsız olan, işgalci ve gaspçı zihniyete hiç bir alanda müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşlarımız tarafından kullanılan yaya kaldırımlarında yaşanan işgaller nedeniyle kaldırımlarda yürüyemeyerek, yolun içinde yürümeye mecbur kalan vatandaşlarımızın haklı şikâyetleri üzerine yaptığımız denetimlerle, işgallere son verme amacıyla başlattığımız çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir.

Ortak kullanım alanlarımızı işgal ederek vatandaşlarımızın yasal haklarını gasp edenlere çağrımız bu tür haksızlıklardan vaz geçmeleridir. Şehrimizde yaşayan her vatandaşımızı işgalleri ile sıkıntıya düşüren bir kaç sözde uyanık esnaf her şeyden daha önemlisi engelli vatandaşlarımızın kaldırımları kullanamamasına da sebep olmaktadır. Bu çok can sıkıcı ve üzücü bir olaydır.

Kaldırımlara park eden araçlar, esnaflarımızın tezgâhları, giyim mağazalarının cansız mankenleri ve dükkân tabelasına asılan satış ürünlerine bundan sonraki süreçte esnaflarımıza asla müsaade edilmeyecek, ilk olarak uyarı, sonra kabahatler kanununa istinaden ceza, işgalin devam etmesi durumunda daha da ağır cezalarla karşı karşıya kalacaklardır.

Buradan kıymetli esnaflarımıza da seslenmek istiyorum, lütfen kaldırım işgallerini bizlerin uyarısı olmadan son vererek müşterilerinizin kaldırımlardan rahat yürümelerini sağlamanız. Unutmayın ki işgal ettiğiniz kaldırımlar, sizlerden alışveriş yapan kıymetli vatandaşlarımız” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here