Atav, Ameliyat Sonrası Kanser Riskine Karşı Kemoterapiye Başladı

0
480

Geçtiğimiz günlerde kalın bağırsak ve karaciğer kanserinden dolayı ameliyat olan Gazeteci Mustafa Atav’ın eşi Ferda Atav, Pataloji sonucunun gelmesi sonrası Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Onkoloji servisinde Kemoterapi tedavisine başladı.

İç hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doçent Doktor Timuçin Çil tarafından Ferda Atav’a uygulanan kemoterapi tedavisi için öncelikle deri altına ameliyatla Port Cihazı yerleştirildi. Hastanede yatılı olarak deri altına yerleştirilen Port’tan başlatılan ilk kür tedavi yaklaşık 50 saat sürdü.

14 gün aradan sonra yapılan ikinci kür tedavide Hastanenin Kemoterapi ünitesinde 4 saat süren tedavinin bir bölümü ayakta yapıldı, 44 saat sürecek geri kalan bölümü için Port üzerinde takılı olarak İnfizör cihazıyla evde tedaviye devam edilebilecek şekilde taburcu edildi.

Hasta için kolaylık ve rahatlık sunan bu uygulamayla iyi olduğunu söyleyen Ferda Atav Doktor Timuçin Çil’in Kanserli hastalara karşı iyileşmeleri için tıbbın gelişmiş teknolojisini uyguladığını ve tedavi yöntemini uzman bir şekilde sürdürdüğünü dile getirdi. Atav, hastalarının sağlıklarına kavuşmaları için önemle tedavilerinde hassas davranan Doktor Timuçin Çil’e teşekkürlerini sundu.

Sağlık Bakanlığına bağlı olan Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hizmet kalitesinin çok iyi olduğunu söyleyen Ferda Atav Doktor Timuçin Çil’in çalışma sistemini iyi organize ettiğini, görev yerindeki kadrosunun işlerini iyi takip ettiğini söyledi. Ayrıca Kemoterapi Ünitesinde görevli Serap İnce isimli Kemoterapi Hemşiresinin hastalara tedavileri süresince olabilecek yan etkiler hakkında bilgilendirmesi ve istek ve şikâyetlerinin olup olmadığını sorarak ilgilenmesinin ayrı bir huzur ve güven verdiğini dile getiren Atav, yapılan tedavilerin başarılı sonuçlar vereceği inancında olduğunu söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here