Bugün Karneler Alınıyor!

0
94

“Karneleri Değerlendirirken Zedeleyici Olmayalım!”

2017-2018 Eğitim Öğretim yılının ilk dönemi bugün sona eriyor. Ülke genelinde milyonlarca öğrenci karne alarak 15 günlük sömestr tatiline başlayacak.

İskenderun’da eğitim gören yaklaşık 55 bin öğrenci bugün ilk dönem karnelerini alarak tatile başlayacak. Yarıyıl tatili için öğretmenler ders vermezken, öğrencilere bol-bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Öğretmenler, 5 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacak olan ikinci döneme motivasyonları yüksek, dinlenmiş bir şekilde başlayabilmeleri için öğrencilerin tatili iyi değerlendirmeleri gerektiğini ifade ettiler.

Psikolojik danışmanlar ise, velilere seslenerek, özellikle durumu zayıf öğrencilere baskı yapılmaması konusunda uyardı. Zayıf dersi olan çocuklara şiddet uygulamak yerine, tatili zayıf ders üzerine çalışmalar yaparak değerlendirmenin daha doğru olacağını söyleyen uzmanlar, velilerin daha sabırlı olmalarını istedi.

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul da yaptığı açıklamasında öğrencilere, öğretmenlere, okul müdürlerine ve tüm eğitim ve yardımcı personele iyi tatiller dileyerek; “Sevgili öğrenciler, değerli veliler ve meslektaşlarım, 2017-2018 eğitim öğretim yılının 1. dönemini tamamlamış bulunmaktayız. Bu eğitim-öğretim döneminde başta öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve diğer tüm eğitim paydaşları yoğun ve yorucu bir süreç yaşamışlardır. Öğrencilerimiz dönem boyunca başarılı olmak için çalışmış sonunda karnelerini almışlardır. Karnedeki notlar sadece çocuğun değil aynı zamanda anne-baba, öğretmenler, okul ve sosyal çevrenin de etkisini taşımaktadır.

Velilerimizin, karneleri değerlendirirken öğrencilerin kişiliklerini zedeleyici, öz güvenlerini yitirmelerine yol açıcı suçlamalardan kaçınmaları gerektiğini belirtmek istiyorum. Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz’ın belirttiği gibi öğrenciler için, yarıyıl tatilinde test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek tip alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesi, bunun yerine öğrencinin kendini tanıması, geliştirmesi ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılması teşvik edilmelidir.

Bu çerçevede, kitap okuma, film izleme, müze ve tarihi mekan gezileri ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetlerin tavsiye edilmesi uygun olacaktır. Geleceğin donanımlı nesillerinin yetiştirilmesinde her türlü emeği esirgemeyen ve huzurlu, sakin, başarılı bir dönemi öğrencilerimizin huzuruna sunan başta okul müdürlerimize, öğretmenlerimize, yardımcı personelimize teşekkür eder, öğrencilerimize iyi tatiller dilerim” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here