Efe Diken’den Sanal Sergi

0
437

Gazeteci Hilmi Diken’in oğlu Efe Uğur Diken, yağlıboya resimlerini sanal dünyada sergiliyor.

9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi olan Efe Diken, yaptığı 8 adet soyut yağlı boya resmi, 15 gün sureyle sanal sergi salonunda sergiliyor. Sergi, insanların çeşitli kademelerdeki “sınırı geçme” olayı ve toplum içerisindeki statüsünde meydana gelen değişimleri anlatan Geçiş Ritüelleri (Rite of Passage)’nden yola çıkarak, bir erkeğin hayatına dokunmuş ve onun duygusal, zihinsel gelişimine katkı sağlamış olan kadınların stilize portrelerinden oluşuyor. Sergi 15 gün boyunca www.passageexhibition.com adresinden izlenebilecek.

Açtığı sergi hakkında kısa bir açıklama yapan Efe Diken; “13 milyon yıldır dünyadayım ve son 21 senedir insan formunda yaşıyorum. 13 milyon yılın yanında 21 sene küçük bir zaman gibi duruyor fakat olayın içindeysen bir gün bile, bazen 21 sene gibi geliyor. İşte ben o günleri toparladım ve o günlere fazla süslemeli tabirler ile şarkılar yazdım sonra da resimler yaptım, şarkıları görebilmek için… Beni 21 sene içinde şekillendiren altı kadın hikayesi var. Ve ilk aklına gelenin aksine, bunlar aşk hikayesini anlatmıyor. Bu kadınlar için boyayla tuvali dağıtmamım ya da ses çıkarmamım sebebi o kadınların hayatlarında beni koydukları yer ile benim onları hayatıma koyduğum yerlerin aynı düzlükte olma bağlantısıdır. Onların algoritmasından bana travma olarak geçen verileri resmettim” dedi.

Efe Diken

1995 yılında İskenderun’da doğan Efe Diken, çocukluğunun büyük kısmını ailesine aldırdığı gitarı, kendi kendine öğrenme çabasıyla geçirdi. Lise son sınıfa geldiğinde, arkadaşları aracılığıyla bir resim atölyesi keşfetmesiyle resim serüveni başladı. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Seramik ve Cam Tasarımı bölümünü kazanan sanatçı, hala lisans eğitimine devam etmektedir. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here