Savaş; “Hatay’a Yabancı Yatırımları Çekmeye Çalışacağız”

0
142

lütfü savaş8HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ‘Çıkış Yolu’ Programının Konuğu Oldu

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ürettiği projeler, sunduğu hizmetler ve ulusal- uluslararası arenada gerçekleştirilen organizasyonlarda Hatay’a atlattığı seviyeler ile ulusal basında yer etmeye devam ediyor.

‘Türkiye’de güzel işler yapılıyor’ fikrinden hareketle yola çıkan “Çıkış Yolu” programının konuğu olan Başkan Savaş, Sunucu Sami Altınkaya’nın Hatay’da gerçekleştirilen ve Türkiye Gündemi’ne yansıyan önemli projeleri ve kapsamlı çalışmalarıyla ilgili sorularına açıklık getirdi.

Ortadoğu’da ve özellikle Suriye’de yaşanan gelişmelerin Hatay’a sirayet eden etkilerinin ele alınmasıyla başlayan programda Başkan Savaş, akrabalık ilişkilerimizin bulunduğu Suriye ile maddi ve manevi ilişkilerin bir anda kopmasıyla insanların zarar gördüğünü ifade etti.

Yaşanan olumsuzluklar neticesinde, Hatay’ın özellikle ekonomik yapısının zarar gördüğünü kaydeden Başkan Savaş; “Yatırım anlamında öngörülebilir bir kent olan Hatay, medeniyet, tarih, kültür ve gastronomi birikimi olan bir şehir değil aynı zamanda Ortadoğu’yu Anadolu’yla buluşturan jeopolitik bir konuma sahip. Tüm bunların ötesinde ev sahipliği yaptığı farklı medeniyetlerin hoşgörü mirasıyla yoğrulan zengin bir şehir. Bu anlamda özellikle medya kanallarının Hatay’la ilgili oluşturduğu negatif algı bizleri zor durumda bırakıyor. Medya mensuplarının Hatay konusunda daha sağduyulu davranması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Hatay’la ilgili olarak dillendirilen güvensiz şehir yakıştırmalarının kente büyük bir zarar verdiğini kaydeden Başkan Savaş; “Hatay’ın savaş tehdidi altında olduğunu söyleyenler, bugün Avrupa’nın göbeği Paris’te ve İstanbul’un orta yerinde bombalar patlatıldığını düşünerek hareket etmeli. Hatay, camii ile kilisenin tek bir duvarla ayrılarak yan yana olduğu istisnai bir şehir. M.Ö 8000’lere dayanan kadim bir tarihe sahip. Semavi dinlerin ilklerine tanıklık etmiş bir şehir. Tüm bunların yanında, dünyanın en uzun ikinci sahiline sahip, yayla turizmi, dağcılık, kuş gözlemciliği, inanç turizmi, sağlık ve termal turizm gibi müthiş potansiyeli olan eşsiz zenginliklerin buluştuğu bir kent ” dedi.

“Hatay, Çevre İllere Yapılan Ekonomik Teşviklerden Mahrum Bırakılıyor”

Hatay’ın çevre illere göre devlet desteğinden mahrum bırakıldığının altını çizen Başkan Savaş, hükümetin iş dünyası mensuplarına yapılan teşviklerden Hatay’ı mahrum bıraktığını ifade etti. Vatandaşların büyük problem yaşadığı elektrik konusuyla ilgili olarak da konuşan Başkan Savaş, 15 yıldır elektrikle ilgili olarak yatırım yapılmayan Hatay’ın Valiliğin de teşvikiyle elektrik dağıtım şirketi tarafından kapsamlı bir çalışma dönemi geçirdiğini söyledi.

Hatay’daki altyapı çalışmalarına da değinen Başkan Savaş, gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmekte olan çalışmalarla şehrin rahat bir nefes aldığına vurgu yaptı.

“Unesco’nun Hatay’da Koruma Altına Alacağı Çok Geniş Seçenekler Var”

Sunucu Altınkaya’nın Hatay’ın yemekleri ile ilgili sorusunu yanıtlayan Başkan Savaş; “Hatay’ın UNESCO’ya gastronomi şehri adaylığı var. UNESCO’nun koruma altına alabileceği birçok zenginliğe sahip bir şehirde yaşıyoruz. Bu özelliklerimizle, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenecek dünyanın en büyük emlak ve gayrimenkul fuarı MIPIM’de Hatay’a yabancı yatırımları çekmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Hatay’ı Avrupa’nın tarihiyle nam salmış şehirleri gibi korumaya alarak bu zenginlikleri dünyayla paylaşmak istediklerini kaydeden Başkan Savaş, bu bağlamda Medeniyetler Şehri Hatay’ın bir cazibe merkezi olacağına inandıklarını belirtti.

Herkesin Başkanıyım, Ay Yıldız Olmazsa Vatansız ve Ruhsuz Kalırız

Sunucu Altınkaya’nın programın bitiminde ay yıldızlı rozeti sorması üzerine açıklama yapan Başkan Savaş; “Ben bugüne dek göğsüme ay yıldızlı rozet dışında bir şey takmadım. Ay yıldız olmazsa vatansız ve ruhsuz kalırız. Memleket sevdasıyla ilime ve ülkeme hizmet ediyorum. Her zaman dile getirdiğim seçim zamanlarında biraz siyaset, seçim sonrasında daima hizmet düşüncesiyle hareket ediyorum. Hatay’da yaşayan istisnasız tüm hemşerilerimin başkanıyım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here