Milletvekili Dudu; “Son Üç Yılda Suriyeli Sığınmacılara Ne kadar Harcama Yapıldı?”

0
122

mevlüt dudu (10)Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Suriye’de yaşanan karışıklıklar nedeniyle ülkemize sığınmış olan kişilerin  yaşamlarını devam ettirmeleri ve ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla hükümetin harcadığı para miktarının 4,65 milyar dolar olduğunun açıklandığını hatırlatarak, bu paraların nerelere nasıl harcandığı konusunu meclise taşıdı.

Konu ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği bir soru önergesini meclise sunan Milletvekili Dudu, önergesinde şu ifadelere yer verdi;

“1.2011 yılından bu yana Suriyeli sığınmacılar için hangi kamplarda ne kadar harcama yapılmıştır?

2.2011 yılından bu güne, Kamplarda ikamet etmeyen sığınmacılara ayni ve nakdi yardım ve destek sağlanmış mıdır?

3.Eğer sağlandı ise kaç kişiye ne kadarlık ayni ve nakdi destek sağlanmıştır?

4.Sığınmacılar için harcandığı belirtilen miktar, yıllar içerisinde, hangi kalemlerde ne kadarlık tutarlar halinde harcanmıştır?

5.Sığınmacıların acil; yeme içme, barınma ve sağlık ihtiyaçları için yıllara göre tek tek ödenen miktarlar ne kadardır?

6.Bu harcamaların ne kadarı kamplarda yaşayanlar için ne kadarı ülke içinde değişik illerde ikamet edenler için harcanmıştır?

7.Sığınmacılara bu kadar harcama yapıldığı belirtilmekteyken; bir çok ilimizde ayağında ayakkabı, üzerinde soğuktan koruyan kıyafetler olmadan, sokaklarda dilencilik yapan Suriyelilerin durumunu nasıl açıklıyorsunuz?

8.Kamplar dışında yaşayan kişilerin kamplarda kalmasının daha iyi olacağı yönünde açıklama yapan yetkililer; 1,4 milyon kişiyi daha ikame edebilecek yeterlilikte kamplarımızın olduğunu mu  söylemeye çalışmaktadır?

9.Halen kamplarda kalanlar dışında, tüm sığınmacıların barınma ve tüm ihtiyaçlarının karşılanabileceği yeterlilikte kamplarımız mevcut mudur?

10.Mevcut değil ise, kamplar dışında yaşayanların sıkıntılarının giderilmesi amacıyla acilen neler yapmayı planlıyorsunuz?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here