30 Ağustos Zaferi, Sade Bir Şekilde Kutlanacak

0
107

30 Ağustos Zaferinin 98. yıldönümü kutlamaları kapsamında, pandemi dolayısıyla bu yıl yalnızca çelenk töreni ve Şehitlik ziyareti gerçekleştirilecek.

30 Ağustos 2020 Pazar Günü saat 10.00’da Anıt Alanında gerçekleştirilecek çelenk töreninde, Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı tarafından çelenklerin Ata’nın manevi huzuruna sunulacak. Buradaki tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesi ile son bulacak.

Ardından saat 10.30’da İskenderun Şehitliği’ne geçilecek. Şehitlerimiz mezarları başında dualarla anılacak.

“30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti’nin Temelinin Taçlandırıldığı Tarihtir”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Savaş yayımladığı mesajında; “Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından biri olarak tarihe geçen 30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin taçlandırıldığı tarihtir.  30 Ağustos Zaferi Türk milletinin hedeflerine ulaşma konusundaki azim ve kararlılığını, şartlar ne kadar güç olursa olsun zorlukların üstesinden gelme kabiliyetinin en güzel örneklerinden biridir.

Geçmişte kazandığımız zaferler, bizi biz yapan değerlerin ve duyguların ürünü olduğu gibi, milletimizin üstün kabiliyetini yeniden hissetmemize de bir araçtır. Bu şanlı zaferle Türkiye Cumhuriyeti temelini sağlamlaştırmış ve egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu kanıtlamıştır. Bu büyük zaferden duyduğumuz gurur ve onur, geleceğe yürürken bize güç verecektir. Türk Bayrağı’nın altında tek vücut olan vefakâr ve asil Türk Milleti, 30 Ağustos ruhunu her zaman en derin duygularıyla yaşayacak ve yaşatacaktır.

Ebedi kahramanlık destanını yazarak bize aydınlık gelecek emanet eden, bu topraklarda ay yıldızlı bayrağımız altında özgürce yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehit ve gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyor ve şanlı milletimizin onurlu 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” açıklamalarında bulundu.

“30 Ağustos’ta Ev Ve İşyerlerimizi Bayraklar İle Donatalım”

“30 Ağustos’ta ev ve işyerlerimizi bayraklar ile donatalım” diyen İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile bayrak dağıtımı yapacaklarını söyledi.

30 Ağustos Zafer Bayramını milletçe birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutlayacaklarını belirten Belediye Başkanı Fatih Tosyalı; “Haydi, İskenderun 30 Ağustos’ta evlerimiz ve işyerlerimiz şanlı Ay Yıldızlı Bayraklarımızla Donatılsın. Bu çerçevede Belediyemiz Kültür Müdürlüğü ile birlikte gençlerimiz vatandaşlarımıza 28 Ağustos Cuma günü saat 13.30’da bayrak dağıtacak. Bayrak dağıtım noktalarını ise havuzlu çarşı, Kaptan Paşa Cami, Hamidiye Cami, Atakaş Cami olarak belirledik.

Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here