Uzun Çarşı’da Ramazan Bereketi…

0
8

Uzun Çarşı’da Ramazan Bereketi…
Gönüller Bir, Sofralar Bir!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif dolayısıyla Antakya’nın ticari hafızasında önemli bir yere sahip olan Uzun Çarşı’da düzenlenen iftar programında esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Asırlardır şehrin iktisadî ve kültürel hayatına yön veren Uzun Çarşı’da kurulan iftar sofrası, yalnızca bir yemek buluşması olmanın ötesine geçerek toplumsal birlikteliğin, paylaşma kültürünün ve köklü dayanışma geleneğinin güçlü bir sembolü oldu. Emeğin ve alın terinin mekânı olan çarşıda aynı sofrada buluşan vatandaşlar, Ramazan ayının manevi iklimini hep birlikte yaşadı.

Program, yapılan duaların ardından samimi sohbetlerle devam etti. Uzun Çarşı’da kurulan gönül köprüsü, Ramazan’ın bereketini ve kardeşlik ruhunu şehrin kadim dokusuyla buluşturarak anlamlı bir tablo ortaya koydu.

İftar programı, birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği sıcak ve samimi bir atmosferde sona erdi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here