Şiddet Olayları ve Katliamlara Karşı Meydanlardalar

0
21

Yıldırım Kara; “Yeni Katliamların Gerçekleşmesine Göz Yummayacağız”

Suriye’de yaşanan, bütün etnik ve dini grupları tehdit eden şiddet olayları ve katliamlar, levi Dernekleri tarafından Ankara’da gerçekleştirilen eylemde protesto edildi. CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara da gerçekleşen eylem ve basın açıklaması etkinliğine katıldı. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Yıldırım Kara; “Şehrimize komşu topraklarda, yeni katliamların gerçekleşmesine göz yummayacağız” ifadelerini kullandı.

Sosyal Medya hesabından paylaşım yapan CHP Hatay Milletvekili Yıldırm Kara; “Suriye’de, başta Aleviler olmak üzere bütün etnik ve dini grupları tehdit eden şiddet olaylarının ve katliamların önü alınamıyor. Uluslararası kamuoyu, yeni yönetimin açık ve örtük onayıyla işlenen bu suçlara karşı sessiz!

Biz de bu konuda ses yükseltmek, Suriye’de yeni bir insanlık suçu işlenmemesi için bugün Ankara’da, Alevi Dernekleriyle birlikteydik. Milletvekili arkadaşlarımızla beraber, okunan basın açıklamasına katıldık, ardından Grup Başkanvekilimiz Murat Emir’in başkanlığındaki bir toplantıyla, Suriye’deki durumu ve yapabileceklerimizi konuştuk.

Sınırımızın yanı başında, şehrimize komşu topraklarda, yeni katliamların gerçekleşmesine göz yummayacağız. Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere, yetkili kurum ve kuruluşları Suriye’de akan kanı durdurmak için göreve davet ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here