Şahin; “Ne Kadar Çok Nefes Verirseniz Sesimiz O Kadar Gür Çıkacak”

0
106

CHP Payas Seçim Bürosunu Açtı

Cumhuriyet Halk Partisi Payas İlçe Örgütü yoğun katılımla seçim bürosunu hizmete açtı. Seçim bürosunun açılışı CHP Hatay Milletvekili Adayları Suzan Şahin ve Dr. Riyat Kırmızıoğlu ile partililerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Memleketi Payas’ta oldukça coşkulu bir kalabalık tarafından slogan ve alkışlarla karşılanan Suzan Şahin; “İçinizden, bağrınızdan kopan Suzan kızınıza, bacınıza, kardeşinize destek olmak, onu Ankara’ya vekiliniz olarak göndermek için buraya gelerek beni mutlu ettiğiniz, onurlandırdığınız için hepinize teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.

Toplumun her kesiminin durumundan memnuniyetsiz ve mutsuz olduğunu buna dur demenin vaktinin geldiğini savunan Şahin; “Evet, sizin Suzan’ınız, beraber büyüdüğünüz, büyümesine emek verdiğiniz, beraber yürüyüp oynadığınız, beraber ağlayıp beraber güldüğünüz, acı ve tatlı günleri beraber yaşadığınız Suzan’ınız ülkenin bugünkü koşullarına isyan etti. Yeter artık, tamam artık dedi. Biliyorum siz de isyanlardasınız. İşçi kardeşlerim sizler, asgari ücretle yaşamaya mahkum edilmeyi, kaderimiz bu deyip susacak mısınız? Emekli abilerim, amcalarım, ablalarım, ya siz, asgari ücretin altına düşmüş emekli maaşlarınıza kader buymuş deyip susacak mısınız? Geçimini tarımla sağlayan fasulye üreticileri, narenciye üreticileri, hayvancılıkla besicilikle uğraşan ağabeylerim ablalarım; tarımın ve hayvancılığın bitirilmesine, et, süt, patates ithal edilmesine sessiz mi kalacaksınız?

Genç üniversiteli, liseli kardeşlerim: AKP iktidarının yazboz tahtasına çevirdiği eğitim sisteminin sizi “diplomalı işsiz” yapmasına sessiz mi kalacaksınız?  Yurt yetersizliği, kredi yetersizliği, beslenme yetersizlikleri içinde “yaşam savaşı” veren üniversiteli arkadaşlar sizde mi sessiz kalacaksınız?

Ve kadınlarımız; evde, tarlada, fabrikada alın terini ekmeğine katık yapan analar, bacılar eşitsizliğe taciz ve tecavüze, şiddete sessiz mi kalacaksınız?

Esnaf dostlarım ya siz: siftahsız kepenk kapatan yüksek vergi ve prim yükü altında “kamburu çıkmış” yükselen döviz kurları karşısında sermayesi sıfırlanmış dostlarım, bu düzeninin sizi sömürmesine sessiz mi kalacaksınız?

Kamu emekçisi dostlarım; liyakat esasına dayanmayan yetersiz kadrolarla kamu yöneten bu anlayışa sessiz mi kalacaksınız? Özlük haklarınızı vermeyen bu iktidarın mensuplarının iki dudağının arasından çıkan bir cümle ile işinize son verilmesine, sürülmenize, açığa alınmanıza sessiz mi kalacaksınız?

Kısacası kadını, erkeği esnafı, çiftçisi, besicisi, genci, emeklisi, çalışanı işsizi, tümünüz, tüm Payas bu gidişata sessiz mi kalacak? Yoksa benim gibi, kızınız Suzan Şahin gibi bu düzene dur mu diyeceksiniz, tamam artık yeter mi diyeceksiniz?

Bana nefes verin,  partime destek verin, milletin adamı, yerli ve milli evladı Muharrem İnce’ye oy verin. Ankara’da parlamentoda Çankaya’da sesiniz olalım. Nefes sizden, ses benden… Ne kadar çok nefes verirseniz sesimiz o kadar gür çıkacak. Biz kazanacağız. Siz kazanacaksınız. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet kazanacak. Türkiye kazanacak. Ve hep birlikte güzel günler göreceğiz. Ülkeye huzur getireceğiz. Barışacağız üretip büyüyeceğiz. Kazandıklarımızı hakça bölüşeceğiz. Çağdaş akıl ve bilimden yana eğitimi tesis edeceğiz. Refah seviyemizi yükselterek işsizliğe son vereceğiz. İnanın güzel günler yakın.

Haydi, Payas hep birlikte haksızlığa, adaletsizliğe, vurguna, talana, hukuksuzluğa kısacası yanlış olan her şeye; Yeter artık, Tamam artık diyelim” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosunun açılış kurdelesi hep beraber kesildi. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here