İskenderun Özel Kurşun Kalem Anaokulu, Dünya Down Sendromu Farkındalık Haftası dolayısıyla ‘Down Kafe’de kermes düzenledi.
Down Sendromlular yararına düzenlenen kermese İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in eşi ve Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil de katılım gösterdi.
Down sendromlu çocukların topluma kazandırılması yönünde farkındalık oluşturmak adına düzenlenen etkinlikte anaokulu öğrencileri ve aileleri, darbuka eşliğinde danslar ederek eğlendiler.

Down Cafe’de, down sendromlu çocuklar ile minik öğrencilerin kaynaştığı etkinlikte aileler evlerinde hazırladıkları yemek ve pastaları down sendromlu çocuklar başta olmak üzere tüm misafirlere ikram ettiler.
Down sendromlu çocuklarda kendileri için düzenlenen etkinlikte doyasıya eğlenirken, Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil de anaokulu eğitimcilerine teşekkür ederek çeşitli hediyeler takdim etti.

Down Cafe’ye ve buradaki çocuklara her geçen gün ilginin arttığını, bu durumunda çocukları mutlu ettiğini belirten Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil; “Ben Özel Kurşun Kalem Anaokulu kurucusu ve tüm eğitimcilerine çocuklarımızı yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum. Hem anaokulu minik öğrencilerimiz, aileleri hep birlikte güzel bir vakit geçirdik. Engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini, işgücüne katılmalarını sağlamak için gayret gösteriyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Belediye başkanımız da sağ olsun bizleri hiç yalnız bırakmıyor. Kendilerine de ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

Kurşun Kalem Okulları Kurucusu Özcan Karpuz da; “Dünya Down Sendromu Farkındalık Haftası nedeniyle bir farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik. Minik öğrencilerimizle down sendromlu çocuklarımız tanışıp, birlikte oynama fırsatı yakaladılar. Keyifli bir gün geçirmiş olduk hep birlikte. Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil’e de desteklerinden ötürü teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)







