İskenderun Katolik Kilisesinde Görkemli Çiçek Bayramı!

0
486

Hatay’da yaşayan Katolik ve Ermeni Cemaati mensupları, geçtiğimiz Pazar günü Mesih İsa’nın Yeruşalim’e girişi anlamındaki Çiçek Bayramını coşkuyla kutladı. Bayram için İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesi ve Samandağ Vakıflı Ermeni Kilisesinde ayinler düzenlendi.

İskenderun Katolik Kilisesindeki ayini Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Monsenyör Paolo Bizzeti yönetirken, Vakıflı Kilisesindeki ayini ise Hatay Bölgesi Ermeni Din Görevlisi Avedis Tabaşyan yönetti.

İskenderun Katolik Kilisesinde düzenlenen ayin bahçede başladı. Kilise bahçesinde başlayan ayinde pederler ve cemaat üyeleri, ellerinde zeytin dallarıyla bahçede küçük bir tur atarak daha sonra kilise içerisine girdiler.

Kilise içerisinde devam eden ayinde vaaz veren Episkopos Bizzeti, barış ve kardeşliğin önemine vurgu yaptı. Episkopos Bizzeti; “Oruç günleri sırasında dua ederek, iyilik yaparak ve nefsimizi yenerek kendimizi Paskalya Bayramına hazırladık. Bugün hep beraber Mesih İsa’nın gerçekleştirdiği kurtuluşumuzu kutlamaya başlayacağız. Mesih İsa Yeruşalim’e geldi. Orada eziyet çekmek ve ölmek istiyordu. Bizler de O’nu Yeruşalim’e geldiği yolda imanla izleyelim. O’nun dirilişini ve ilahi hayatına katılabilmemiz için O’nun ıstıraplarını da paylaşalım” dedi.

Barış mesajlarının verildiği ve kilise korosunun ile cemaat üyelerinin birlikte söyledikleri ilahilerle Çiçek Bayramı coşku içinde kutlandı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here