İskenderunspor Kulübü Başkanı Sayın Hakan Bolat’ın kamuoyuna yönelik yaptığı açıklamayı üzüntüyle okumuş bulunmaktayız.
Öncelikle bilinmelidir ki; İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) olarak şehrimizin markası haline gelen İskenderunspor’un varlığına ve başarısına her zaman gönülden destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Bu kulüp yalnızca bir futbol takımı değil, aynı zamanda bu kentin gençlerinin umudu, tribünlerin coşkusu, sokakların heyecanıdır.
Ancak, Sayın Bolat’ın yerel basını hedef alan açıklamaları bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Gazetecilik mesleği; bağımsız, objektif ve kamu yararını önceleyen bir duruşla yapılır. Yerel basını, sezon başında yeterince haber yapılmadığı gerekçesiyle topluca eleştirmek, emeği ve özverisiyle çalışan meslektaşlarımızı yok saymaktır.
İskenderun’daki gazeteciler, tüm imkânsızlıklara rağmen yıllardır bu takımı gündemde tutmak için çaba sarf etmiş, her galibiyette sevinen, her mağlubiyette kırılan taraftar ruhuyla görevini yapmıştır. Takımın kampı, transferi ya da idari süreciyle ilgili bilgi akışının zamanında ve şeffaf yapılması halinde, basının da elbette üzerine düşeni en iyi şekilde yapacağı unutulmamalıdır.
Bizler kalemimizi hiçbir zaman kişilere göre değil, kente olan sorumluluğumuz doğrultusunda kullanıyoruz. Sayın Bolat’tan da beklentimiz, İskenderunspor’a olan katkılarını sürdürmesi ve tüm şehirle ortak bir dil kurarak bu değeri birlikte yaşatmamızdır.
İskenderun basınına “kırgınım” ifadesi yerine, “iş birliği” çağrısı yapılması, hem camiaya hem de kente daha fazla katkı sunacaktır.
Saygılarımızla,
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti
Yönetim Kurulu







