‘Halkımızın Kira Çilesini Görmezden Gelmeyin!’

0
62

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal Kira Artışlarına Dikkat Çekti;
‘Halkımızın Kira Çilesini Görmezden Gelmeyin!’

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, son zamanlarda yaşanan aşırı kira artışlarına dikkat çekerek, KESK’in 2023 yılı TİS görüşmeleri sürecinde sunduğu kira yardımı önerisinin kabul edilmesini talep etti.

Kamu emekçilerinin ve emeklilerin maaşlarına Temmuz ayında yapılan artışın anında buharlaştığına işaret eden Ünsal; “Hayat TÜİK rakamlarına göre akmıyor. Özellikle büyük şehirlerdeki fahiş kira artışları emekçilerin üzerine karabasan gibi çöktü. Kamu emekçilerinin ve emeklilerin maaşlarına Temmuz ayında yapılan artış, iğneden ipliğe her şeye yapılan zamlarla buharlaştı.

Asgari ücretle çalışan bir emekçinin kiralık ev bulması çok zorlaşırken, kamu emekçilerinin ise kira gideri neredeyse maaşlarının %70′ ine ulaştı.

Sorunlara Bir de Ev Kirası Eklendi

Özellikle İskenderun ve Arsuz bölgesinde deprem sonrası yaşanılan sorunlara bir de kiralık ev sorunu eklendi. Yıllardır aynı dairede kiracı olarak oturan emekçilere makul oranın çok üstünde kiralar dayatılmaya başlandı. Bu duruma karşı koyanlar da düzmece gerekçelerle evlerinden çıkarıldı. Televizyon ve gazeteler ev sahibi-kiracı kavga haberleri ile doldu taştı” diye konuştu.

İktidarın maaş zammını ve kiralara yapılan zamları engelleyememesini de eleştiren Ünsal; “Yaşanılan bu çileyi görmezden gelen siyasi iktidar ne emekçilerin maaşlarına kiralarını rahatça ödeyebilecek bir zam yaptı ne de ev sahiplerinin kiralara yaptığı zamları engelleyebildi.

Siyasi iktidardan bir an önce bu soruna kalıcı çözüm üretilmesini; sendikamız Eğitim Sen ve konfederasyonumuz KESK’in 2023 yılı TİS görüşmeleri sürecinde sunduğu kira yardımı önerisinin kabul edilmesini talep ediyoruz. Tüm emekçileri sendikamızın TİS taleplerini sahiplenmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here