CHP’li Vekiller İskenderun Basınıyla Buluştu!
“Deprem Sonrası Hatay’a Yeterli Yatırım Yapılmadı”
İnceleme ve temaslarda bulunmak, bölgenin sorunlarını dinlemek amacıyla İskenderun’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ve Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündeme ve bölge sorunlarına dair açıklamalarda bulundular.
İGC Başkanı Diyap Atar ve Yönetimi ile üyeler tarafından karşılanan CHP’li Vekillere İlçe Başkanı Hüseyin Derin ve Yönetimi, kadın kolları, belediye meclis üyeleri de eşlik ettiler.

Başkan Atar’ın kısa hoş geldiniz konuşmasının ardından ilk olarak söz alan CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin; “Her platformda, halkın haber alma hakkının kısıtlandığı, gazetecilerin tutuklandığı, fikir özgürlüğüne darbe vurulduğu bir süreçte demokrasiden ve insan haklarından söz etmenin anlamsızlığını konuşuyor. Vatandaşın ekonomik olarak tam anlamıyla çöktüğü, bir avuç sermaye grubunun, ayrıcalıklı zümrenin ülke kaynaklarını hovardaca kullandığını dilimizin döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz. Elbette ki belediye başkanlarımızın haksız, hukuksuz bir şekilde tutuklanmasına karşı her alanda mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi de vurguluyoruz” diye konuştu.
Bu Kente Daha Özel Tasarruflar Yapılmalıydı

Yaşanan deprem felaketinden en çok etkilenen il olan Hatay’a özel statüler sağlanması gerektiğini ifade eden Şevkin; “Deprem sonrası yaşanan yıkımın etkileri ve izleri her alanda görülüyor. Hem esnafta iş yapamama, iş dünyasında yeterince teşvik alamama, işsizlik, göç, sağlığa yeterince erişememe, kentsel dönüşümün rezerv alanlarında TOKİ’nin zamanında konutları ulaştıramama sonucu yaşanan konut sorunu, altyapı sorunu, su sorunu gibi pek çok sorunla yüz yüze kalındığı bir kent ile karşı karşıya kaldık. Deprem sonrasında da çok gidip geldik. Üzerinden 2,5 yıla yakın geçmiş olmasına rağmen hala kentte depremin izlerinin silinmemiş olması, hem ekonomik olarak, hem de fiziksel anlamda silinmemiş olması gerçekten üzücü. Bu kente daha özel tasarruflar yapılmalıydı hükümet tarafından. Maalesef yeterli yatırımın yapılmadığını, yeterli teşviklerin verilmediğini görüyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“İskenderun Akdeniz’in İncisidir”
Ağustos ayı boyunca CHP’li vekiller olarak Anadolu’nun her yerini gezeceklerini, sorunları dinleyip bu doğrultuda hazırlayacakları raporu genel merkezlerine sunacaklarını ifade eden CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ise; “Akdeniz’in incisidir İskenderun. Deprem vurdu, sel vurdu, yangın vurdu ama hala ayakta. Umarım önümüzdeki süreçte eski görkemli günlerine bir kez daha kavuşur” dedi.
Hatay’ın depremde çok az hizmet aldığını iddia eden Öztunç; “200 bin konut eksiği var ve yapılan konut sayısı 69 bin. Yani 3 yılda 3’te bir konut yapılmış. 180 bin Hataylı hala dışarıda. Depremde gitmiş geri gelememiş. Bizler sahada yurttaşlarımıza gerçekleri anlatacağız. Aynı zamanda dinleyip, eleştirileri, önerileri, sorunları raporlayıp genel başkanımıza sunacağız” şeklinde konuştu.

“Yerel Basın Bizim Önceliğimiz Olacak”
Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül konuşmasında deprem bakanlığının kurulmasının önemine değinerek; “Hatay’da bulunmaktan hem mutluyum, hem üzgünüm. Sorunlar varsa, dertler varsa, dertlere derman olmamız lazım. Cumhuriyet Halk Partimiz dertlere derman olmak için, sorunlara çözüm üretmek için var. Buradan iktidara sesleniyoruz; depremin partisi olmaz, onun için çözüm bulmamız lazım. Çözüm, Doğal Afetler ve Deprem Bakanlığını mutlaka kurmalıyız, başına da Naci Görür Hocanın başkanlığında bir heyeti getirmeliyiz ve depremi siyaset malzemesi olmaktan çıkarmalıyız” dedi.

Sarıgül, basının özellikle de yerel basının özgür olmasının demokrasi açısından büyük önem arz ettiğini de ifade ederek; “Demokraside en büyük güç basının gücüdür. Basın özgür olursa, özellikle yerel basın son derece önemlidir. Demokrasinin ilk basamağı yerel basındır. Yerel basın yaygın basının ulaşamadığı konulara ulaşır. Yerel basının olanak ve imkânlarını yüzde yüz arttırmamız lazım. Yerel basına destek vermek demokrasiye destek vermektir. Yerel basının bağımsız ve tarafsız olması demokrasinin güçlenmesi açısından da son derece değerlidir. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında yerel basın bizim önceliğimiz olacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)








