CHP Hatay İl Kongresinden Notlar…

0
43

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Teşkilatının 39. Olağan Kongresi, geçtiğimiz günlerde Hakan Tiryaki’nin yeniden güvenoyu alması ile sonuçlanmıştı. Genel Kurulun ardından Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin’in yanı sıra CHP Hatay milletvekilleri ile Başkanlık için yarışan adayların mesajları da birlik beraberlik vurgusu üzerine oldu.

Seçimlere Samandağ delegelerinin katılamamış olması da damga vurdu. Genel Başkan Yardımcısı Aytekin, Samandağsız bir il kongresi istemediklerini ve yakın zamanda Samandağ delegelerinin de içinde olduğu olağanüstü bir il kongresi yapacaklarını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Teşkilatının 39. Olağan Kongresi sonrasında verilen mesajlar ve notlar şöyle oldu;

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin; “Samandağlı arkadaşlarımız yerden göğe haklılar. Genel başkanımızın talimatı, Samandağsız bir il kongresi istemiyor. Yakın zamanda Samandağ delegelerinin de içinde olduğu olağanüstü bir il kongresi yapacağız.”
  • Nermin Yıldırım Kara; “CHP Hatay İl Kongremizi büyük bir coşku içinde tamamladık. Gerçekleştirilen kongrede Hatay İl Başkanlığı’na güven tazeleyerek seçilen Sayın Hakan Tiryaki’yi tebrik ediyor; göreve başlayan yönetim kurulu üyelerimizi, il disiplin kurulu üyelerimizi ve oy kullanan bütün kurultay delegelerimizi kutluyorum. Kaybedenin olmadığı, partimizin kazandığı, hepimizin ortak başarısı olan bir kongre sürecini tamamladık. Hatay’da ve Türkiye’de halkın iktidarını hep birlikte, omuz omuza kuracağız!”
  • Servet Mullaoğlu; “İl Kongremizde Samandağ ilçemiz, çeşitli ayak oyunlarıyla kongre dışında bırakılmıştır. Bu durumu asla kabul etmiyoruz! Samandağ İlçesinin katılmadığı bir kongrenin meşru olmayacağı tartışmasızdır! Bu güne kadar Kongrenin iptali taleplerimiz karşılık bulmamış, Samandağ ilçemizin iradesi gasp edilmiştir!”
  • Mehmet Güzelmansur; “CHP Hatay İl Başkanı olarak yeniden seçilen değerli canım kardeşim, yol arkadaşım ve başkanımız Hakan Tiryaki’yi, yönetim kurulu üyelerini, disiplin kurulunu ve kurultay delegelerimizi kutluyorum. Partimize ve Hatay’a hayırlı olmasını diliyorum. Birlik, dayanışma ve mücadele ruhuyla Cumhuriyet Halk Partisi’ni Hatay’da daha güçlü bir noktaya taşıyacağımıza inancım tam. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel önderliğinde, yolumuz açık, hedefimiz iktidar!”
  • Hakan Tiryaki; “Kaybedenin olmadığı, el ele, omuz omuza yürümeye devam edeceğimiz yoldaşlarımızla; emeğin, inancın ve halkın iktidarına hep birlikte yürüyeceğiz. İlk günkü heyecanımızla, özveriyle, durmadan, yorulmadan, gece gündüz demeden kolları sıvayacağız. Ekrem Başkanımızın yolundan, Genel Başkanımız Özgür Özel’in liderliğinde, daha güçlü, daha kararlı adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Gençliğimiz var, umudumuz var, Hatay’a sözümüz var!”
  • Ender Çolakoğlu; Öncelikle yeniden seçilen il başkanımızı ve il yönetimimizi kutlar görevlerinde sonsuz başarılar dilerim. Cumhuriyet Halk Partisi değerlerini ve davasını kalbinin en içerisinde yaşayan birisi olarak, bana düşen görev partimin seçilen yönetimine gücümün yettiğince destek olmaktır. Seçim sürecinde kalbi benim için atan, tüm enerjisiyle benimle birlikte olan, bana desteklerini esirgemeyen tüm arkadaşlarıma eşsiz ve şahane yoldaşlıkları için teşekkür ederim.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Teşkilatının 39. Olağan Kongresinde 329 delegenin oyunu alan mevcut başkan Hakan Tiryaki yeniden il başkanı seçilerek güven tazelemişti. Bir diğer başkan adayı Ender Çolakoğlu ise 188 oy alabilmişti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here