Genel Merkezi İskenderun’da olan Sarı Zeybekler Derneği (SZD), Cumhuriyetin ilanının 99. yılına özel 99 Atatürk fotoğrafı ile özel bir sergi açtı.
Sergi hakkında bilgiler veren SZD Genel Başkanı Nevzat Kurt; “Cumhuriyetimizin 99’cu yılı için hazırladığımız sergimizde bugüne özel fotoğrafları derledik. Sergimiz üç bölümden oluşuyor. Birinci bölümde Çanakkale savaşı fotoğrafları bulunurken, ikinci bölümde cumhuriyet dönemi, son bölümde de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün naşının Etnografya’dan Anıtkabir’e nakli fotoğraflarına yer verdik. 4 Kasım Cuma gününe kadar açık kalan sergimize ilgi oldukça büyüktü” dedi.
İskenderun Belediyesi Sanat Galerisinde açılan sergide SZD Genel Başkanı, gazeteci-yazar Nevzat Kurt’un arşivinden 1915 Çanakkale Savaşından Atatürk’ün naşının Etnografya’dan Anıtkabir’e nakledildiği 1953 yılına kadar kronolojik sıralı fotoğraflar kullanıldı.
Açılışa İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Deniz Üs Komutanı Murat Fırat, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, yazar-eğitmen Mehmet Mursaloğlu ve geniş bir davetli topluluğu katıldı. (Haber Merkezi)