
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Silivri’de tutuklu bulunan Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay’ı ziyaret etti. Güzelmansur ziyaret sonrasında bazı açıklamalarda bulunarak, vekil seçilmesinin ardından Atalay’ın tutukluluk halinin sürdüğüne dikkat çekerek, bu haksızlığın giderilmesi gerektiğini kaydetti. Güzelmansur açıklamalarında şunları söyledi;
“Sayın Şerafettin Can Atalay’ın tüm Hatay halkına, tüm hemşerilerime, tüm vatandaşlarımıza selamlarını, sevgilerini, saygılarını iletiyorum.
Şerafettin Can Atalay milletvekilliği için YSK’ya başvurdu. YSK hiçbir mahsur görmeyerek başvurusunu kabul etti. Ve Hatay halkının iradesi ile milletvekili seçildi. Dün de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tüm milletvekillerinin oylarıyla, hiç bir karşı oy almadan İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’na seçildi. Ama Şerafettin Can Atalay hala Silivri Kapalı Cezaevi’nde! Bu haksızlığın giderilmesi lazım! Bu adaletsizliğin giderilmesi lazım! Şerafettin Can Atalay derhal serbest bırakılmalı.” (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)







