6 Şubat, 04.17’de Sokaklar Yine Doldu Taştı

0
44

Yaşanan büyük deprem felaketinin 2. yıldönümünde Atatürk Anıt Alanında anma programı düzenlendi. Felaketin saati olan 04.17’de 65 saniyelik saygı duruşu ile başlayan programda, kentimizde yaşayan farklı din temsilcileri tarafından dualar okundu.

6 Şubat 2023 depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlar için, felaketin ikinci yıl dönümünde anma programı düzenlendi. Atatürk Anıt Alanı’nda, İskenderun Kaymakamlığı tarafından organize edilen anma etkinliği için vatandaşlar gece saatlerinden itibaren sokaklara döküldü. Etkinlik öncesinde çarşı merkezinde birçok esnaf, etkinliğe katılanlara çeşitli ikramlarda bulundu.

Atatürk Anıt Alanı çevresinde emniyet güçleri tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Anıt alanı girişinde İskenderun Belediyesi, etkinliğe katılanlar için çorba, etli pilav ve ayran ikram ederken, Kızılay lokum dağıttı. İskenderun Beşiktaşlılar Derneği üyeleri de ‘Unutmayacağız’ yazılı pankartlarla etkinliğe destek verdi.

Anma programına Enerji eski Bakanı Fatih Dönmez, Kaymakam Muhammet Önder, Hatay milletvekilleri, Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, askeri ve sivil yetkililer ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saat 04.17’de, depremde hayatını kaybedenler için 65 saniyelik saygı duruşunda bulunuldu.

Kuran-ı Kerim’den ayetlerin okunduğu anma töreninde Hatay Ermeni Kiliseleri Ruhani Reisi Peder Avedis Tabaşyan, Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Nikola Yusuf Papasoğlu, Katolik Kilisesi Pederi Carmine Donnici, Şeyh Mennan Gündüz ve İskenderun İlçe Müftüsü Ramazan Avcı da birer dua ettiler.

Duygu dolu anların yaşandığı anma töreninde, depremde yaşamını yitirenler bir kez daha rahmetle anıldı. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here