Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 2-4 Nisan 2026 tarihlerinde düzenlenecek olan 2. HatayBOT Robot Yarışması öncesinde hazırlıklarını sürdüren öğrenci ve öğretmenleri M2 STEAM Bilim Merkezi’nde ziyaret etti.
Valilik koordinasyonunda, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün yürütümünde gerçekleştirilecek yarışma öncesi yapılan ziyarette, öğrencilerle bir araya gelen Masatlı, projeler hakkında bilgi aldı. Öğrencilerin çalışmalarını yerinde inceleyen Masatlı, gençlerin ortaya koyduğu emek ve üretim azmini takdir etti.

Ziyaret sırasında değerlendirmelerde bulunan Vali Masatlı, organizasyonun yalnızca bir yarışma olmadığını, aynı zamanda Hatay’ın yeniden ayağa kalkma sürecinin önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti. Gençlerin bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarının geleceğe umut verdiğini belirten Masatlı; “Düşünen, tasarlayan ve üreten bir gençlik yetiştiriyoruz” dedi.
Geçtiğimiz yıl 552 takım ve 1.566 katılımcıyla başlayan HatayBOT’un, bu yıl 1.540 takım ve 4.067 öğrenci ile öğretmenin başvurusuyla daha geniş bir katılıma ulaştığı bildirildi. Bu artışın, deprem sonrası Hatay’da eğitim ve teknoloji alanındaki gelişimin önemli bir göstergesi olduğu vurgulandı.
Hatay genelinde düzenlenen en kapsamlı organizasyonlardan biri olma özelliği taşıyan yarışmanın, gençlerin bilimsel düşünme ve üretme becerilerini geliştirmesi hedefleniyor.
Vali Masatlı, yarışmaya katkı sunan öğrenci, öğretmen ve tüm paydaşlara teşekkür ederek, vatandaşları da HatayBOT Robot Yarışması’nın heyecanına ortak olmaya davet etti. (Haber Merkezi)








