TİP Açıkladı: Hatay İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan!

0
32

Hatay İttifakı’nın adayı, İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Türkiye İşçi Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nda TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay ve TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın katılımıyla yapılan açıklamada Hatay İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gökhan Zan olarak açıklandı.

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil basın toplantısında yaptığı açılış konuşmasında; “Biz Hatay halkının sesini duyduk, biz Hataylıların yükselen çığlığını duyduk. Biz öksüz bırakılan, yetim bırakılan, kimsesiz bırakılan, bunun üstüne bir de seçeneksiz bırakılmaya çalışılan Hatay halkının isyanını duyduk. Hatay halkının kendi içinde oluşturduğu ittifak bize bir isim söyledi, ‘Biz bu iki seçeneğin arasına sıkışmak istemiyoruz, bize bir seçenek sun Türkiye İşçi Partisi’ diye Türkiye İşçi Partisi’nin sırtına bir görev yükledi. Bir siyasi partinin görevi kendi istediğini, canının istediğini yapmak değil, temsil ettiği yurttaşların sesini taşımaktır. Biz de bugün bu sesi sizlerle buluşturmak için buradayız. İzniniz olursa Türkiye İşçi Partisi çatısında Hatay halkının ortak adayı olarak seçime girecek olan Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Gökhan Zan’ı davet ediyoruz” dedi.

“Hatay’ı depremde yalnız bırakan, bu felakette sorumluluğu bulunan iktidara ve muhalefete karşı adayım” diyen Gökhan Zan ise konuşmasında şunları dile getirdi:

“Hatay benim can evim, çocukluğum, gençliğim, anamın, babamın kokusu, ata yurdu, can evim. Ben Hatay ve Hataylılarla büyüdüm, güldüm, ağladım. Yeri geldi bir lokma ekmeği, yeri geldi bir kap yemeği bölüştük. Hatay manevi duyguların en yoğun yaşandığı, ecdadın hasta yatağında düşman elinden kurtardığı en değerli emanet olması sebebiyle bambaşka bir yerdedir bizler için.

Biz 6 Şubat’ta saat 04.17’yi gösterdiğinde maalesef kimimiz öldük, kimimiz yetim kaldık, kimimiz eksik kaldık. Ama ilk 3 gün yanımızda hiç kimse yoktu. Kim vardı biliyor musunuz? Millet vardı, halk vardı, milletin dayanışması vardı. Onların elini gördük, onların kokusunu gördük, onların ruhunu yanımızda hissettik. Bizler için çok kıymetliydi. Ben Türkiye’deki tüm milletimize, Avrupa’da, dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan, bizimle canı atan, bizlerle birlikte bir lokma ekmeği paylaşan, dualarını esirgemeyen tüm halkımıza çok teşekkür ediyorum. İyi ki varlar. Biliyorsunuz deprem değil ihmal öldürüyor. Alınmayan önlemler, nereye harcandığını bilmediğimiz deprem vergileri büyük acılar yaşattı.”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanının da bu felaketin sorumluları arasında olduğunu savunan Zan; “Kendisi bu sorumluluğunu kabul edip geri çekilmek yerine partisi tarafından yeniden aday gösterilmiştir. Bu adaylık kendisine daha önce oy vermiş Hatay halkına danışılmadan kararlaştırılmıştır. 6 Şubat gecesi yürüyüşte Hatay halkı Cumhuriyet Halk Partisi’nin önüne gerçek anketi koymuştur. O yüzden bu tabloyu görüp sessiz kalmamız mümkün değildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ sözünü bir kenara atamazdım. Hatay sadece Hatay’ın şahsi meselesi değildir, 85 milyon insanın şahsi meseledir ve Hatay’ı emanet etmiştir 85 milyona.

Bir vatandaş olarak kötü ile kötünün iyisi arasında tercihe zorlanmaktan bıktım, artık değişmek şart. O nedenle bugün bir yola çıkıyoruz. Dostlarımızla, toplumsal muhalefetin öncüleriyle, fikir insanları ve kanaat önderleriyle, hukukçularla, Hatay’ın tarihini bilen insanlarıyla, gençleriyle, yaşlısıyla, çocuğuyla Hatay halkına sorduk. Onları dinledik, Hatay İttifakı etrafında ve Türkiye İşçi Partisi çatısı altında Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmam konusunda görüş birliğine vardık. Adaylığım yalnızca Lütfü Savaş’a karşı değildir tabii ki, Hatay’ı depremde yalnız bırakan ya da bu felakette sorumluluğu bulunan iktidara ve muhalefete karşı da adayım. Ve buradan tüm Hatay halkına sesleniyorum: Hep birlikte bu kötü gidişe ‘dur’ diyelim ve değiştirelim. Buradan açıkça söylüyorum: Bizim halkımızın çıkarından başka gözettiğimiz bir çıkar yoktur” diye konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here