Seçim, Sağduyunun Zaferiyle Sonuçlandı

0
72

Sessiz bir seçim yaşıyoruz demiştim. Milletin ağzını bıçak açmıyordu. Bir tarafta “Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli gitsin” türküleri her yeri kasıp kavuruyordu. Karşı liderler ağza alınmayacak şekilde bağırıyor çağırıyordu. Onlara göre her şey bitmişti sanki. Fox TV, Halk TV haber yorumcuları seçim tutanakları açılmadan önce tek taraflı yayınlarıyla adeta sanki kazanılmış bir seçimin sarhoşluğuyla izleyicilerini coşturuyorlardı.

MHP için yok diyenlerin sesleri o kadar çok çıkıyordu ki 49 yıllık geçmişine bir anda astar çekilmiş imajı veriliyordu. Yok saydıkları bu partinin, bir zamanlar çoğu siyasi liderleri isim sahibi yaptıklarını unutmuş gibiydiler. MHP ile sınır aşmış siyasilerin bazılarının Türkiye genelinde verdikleri imajla “İyi Parti kazanacak çünkü MHP’yi bir zamanlar biz yarattık” diyorlardı. Seçim akşamı yaptıkları olumsuz propaganda onların yanına kar kaldı.

CHP birlikteliğiyle seçim barajını aşarak parlamentoya milletvekili gönderdiler. İyi Parti, HDP, Saadet Partisi de bu birliktelikten yararlandı. CHP ise kendi oy oranını Türkiye genelinde bildiği halde, Muharrem İnce rüzgârıyla 1974 havasını yakaladık sandılar ve kendilerini erkenden zafer sarhoşluğuna kaptırdılar. Seçimden bir gün önce onlara göre her şey bitmişti sanki.

HDP kendi bölgesinde kaybolurken CHP ile var oldu. Koskoca Türkiye’de benim askerime benim vatandaşıma kurşun sıkanlarla bir olan CHP için halkın kini her yerde söylenmeye başladığı bir ortamda HDP’nin zaferle öne çıkması alışık bir durum değildi.

Neyse olan oldu biten bitti. HDP’nin yeniden meclise girmesi belki de hayır olur düşüncesindeyim. HDP barajı Hatay’da da aştı. Hatay CHP seçmeni belli ilçeler dışında oyları eskiye göre iç açıcı olmadı. CHP ilimizde çok çalıştı. Beşinci sıra adayı Riyat Kırmızıoğlu olağanüstü gayret gösterdi. Seçmeni bire bir takip etti ama maalesef CHP dört milletvekili sıralamasıyla kaldı. Riyat Kırmızıoğlu yerine HDP bir vekil çıkartarak, CHP beş vekil çıkartır imajını kaybettirmedi.

Ak Parti kendi rüzgârının farkındaydı. Ne olursa olsun tabanın %42 oyuna hakim olmayı başarmış bir parti konumunda seçimlere katıldı. Cumhur ittifakını en güzel şekilde MHP genel başkanıyla birlikte organize ettiler. Devlet Bahçeli yaptığı her konuşmada cumhur ittifakının meclisteki öneminden bahsetti. Bu millet bizi bırakmasın diye belleklere iz bıraktı. Bir tarafta devamlı şekilde şer güçlerine karşı verilen mücadele ve sonuçta gelinen başarılı çizgiler sağduyulu vatandaşların gözünden kaçmadı. Sonuçta % 52 başarı işte bu!

Gelelim Hatay bölgesine… Hatay Ak Partinin eski popülasyonu bölgede vasat kalınca imdadına MHP yetişti. MHP, genç dinamik cevval Lütfü Kaşıkçı ve İbrahim Gül ile birlikte çalışmalara yoğun şekilde odaklandı. Şuan itibariyle bir milletvekilini meclise gönderdi. MHP Hatay ikinci sıra adayı İbrahim Gül’ün, seçim gecesi YSK tarafından adının açıklanmasından sonra yurt dışı oylar neticesinde bir anda vekilliği iptal edildi. Bu alışılmamış durum karşısında Hatay MHP seçmeni adeta şok geçirdi. Hala bu konuda itirazlar devam ediyor.

Etraftan çok akisli ve alışıla gelmemiş çıkan dedikodular her partinin seçmenini üzüyor. İyi Partiden kendilerine eski ülkücüler diye lanse eden siyasetin tavan bölümünde mücadele eden kişiler, MHP başarıyı yakalamasın diye çok çalıştılar. Başardılar mı? Bence İbrahim Gül gidemezse başardılar sayılır. MHP’nin ikinci kişisinin meclise girmesini engellediler hepsi o kadar. Şimdi vicdanları rahat mı bilmiyorum. Onları bir zamanlar en üst seviyeye taşıyan şimdi hor gördükleri bu MHP’ydi. Allah onları ıslah etsin demekten başka elimizden bir şey gelmiyor.

Türkiye genelinde yakalanan bu başarı aslında tesadüfî bir başarı değil. Evet, her şey çok doğru gitmiyor olabilir. Esnafın çiftçinin halkın sorunları var. İstikrarlı hükümetler başarıyı er geç yakalayabilecek güçteler. Türkiye halen savaş halini yaşayan bir devlet! Milyonlarca Suriyeli mültecilere bakmak zorunluluğunda… Mermiler, uçaklar, savaş makineleri, gemiler bunların hiç birisi çocukların oyuncakları değil. Mülteciler sanmayın burada rahat uyuyor. Onlar her türlü zorunluluğun içerisindeler. Her şeyden önemlisi vatanları yok. Evleri yok. Çocukları, babaları, anaları ölmüş orada burada perişan halde geziniyorlar. Beş parmağın beşi bir değil onların içerisinde bazı disiplinsiz hareket yapanların çıkması doğal. Hadise yapanlara, güvenlik güçlerimiz tarafından gerekli işlemler yapılıyor.

Allah korusun ya onların başına gelenler bizim başımıza gelseydi ne olurduk? Olacak olanları düşünmek dahi istemiyorum. İstikrarlı bir devletimiz var. Bizi içeriden kahpece hançerleyenlerin dışında sıkıntımız yok. Onlarda eninde sonunda bu büyük ulu devletin farkına varacak ve konulan kurallara göre hareket etmesini bilecektir.

Seçim sağ duyulu şekilde sonuçlandı.. Başta Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli’yi ve BBP Genel Başkanı Sn. Mustafa Destici’yi canı gönülden tebrik ediyorum. Büyük Türkiye 2023 yılında tarih sayfalarındaki yerini inşallah alacaktır.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here