Emekçiler 1 Mayıs’ta Adana’da Buluştu

0
43

İşçi sınıfının Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ta Adana’da binlerce işçi ve emekçi, alanlara çıktı. Kasım Gülek Köprüsü’nde toplanan kitle Uğur Mumcu Meydanı’ndaki miting alanına yürüdü.

DİSK, KESK, TMMOB, Adana Tabip Odası ve Adana Barosu’nun çağrısıyla yapılan mitingde sorunların çözümü için alanda olan emekçiler seçimler için de taleplerinin arkasında olduğunu göstermek için alanda yer aldılar. Yaklaşık 10 bin işçi ve emekçinin katıldığı miting son yılların en canlı ve kalabalık mitingi oldu. Mitinge KESK’e bağlı sendikaların İskenderun Şubeleri, Hatay, İskenderun ve Antakya’dan yurttaşlar da katıldı. Hataylı emekçiler “Gitmiyoruz, Affetmiyoruz” sloganları attı.

Eğitimciler ve sağlıkçılar parasız eğitim, parasız sağlık talebi ile alanlardaydı. Genel İş üyesi Belediye şirket işçileri gerçek bir kadro talebini dile getirdiler. Büro emekçileri gasbedilen ek ödeme hakları  ve 3600 ek gösterge hakkı için yürüdüler.

Kıdem tazminatı haklarını sendika ile mücadele ederek alan MarBit işçileri BİRTEK-SEN kortejinde yürüdü. Yine kendi pankartları ile yürüyen staj ve çırak mağdurları staj ve çıraklığın prim başlangıcı olmasını istedi. Özel Sektör Öğretmenle Sendikası eşit işe eşit ücret talebi ile yürüdü. Eğitim Sen, çocuklar için bir öğün yemek talepli pankart açtı. Kadın örgütleri İstanbul Sözleşmesi’ne dönülmesi talebi ile yürüdüler.

Ortak 1 Mayıs metnini 1 Mayıs Tertip Komitesi adına Tonguç Özkan okudu. Emeğin sömürülmediği, sendikal hak ve özgürlüklerin, örgütlenmenin, hak arama yollarının açık olduğu bir düzen istediklerini dile getiren Özkan; “Grev hakkının engellenmediği, kullanıldığında da yasaklanmadığı, herkesin güvenceli, kadrolu çalıştığı bir işinin ve insanca yaşamaya yetecek bir ücretinin olduğu, KHK ve fiili OHAL rejimine son verildiği, eşit yurttaşlığın, barış ve kardeşliğin hâkim olduğu, Ekonomik krizlerin, salgınların, depremlerin, afetlerin faturasının halklarımıza ve emekçilere kesilmediği, emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hâkim olduğu bir gelecek ve ülke için mücadeleye devam edeceğiz” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here