Çelikkol Mersin’e Atandı!

0
17

4 Bin 36 Hakim Savcının Görev Yeri Değişti…

HSK (Hâkimler ve Savcılar Kurulu) Kararnamesi Açıklandı. 4 Bin 36 Hâkim ve Savcının görev yeri değişti, 24 Başsavcı görevden alındı. Beş yılı İskenderun’da olmak üzere Hatay’da yaklaşık 7 yıl görev yapan Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol bu kararname ile Mersin’e atandı.

HSK (Hâkimler ve Savcılar Kurulu) Birinci Dairesi tarafından hazırlanan ana kararname kamuoyuna açıklandı. Kararnameye göre, toplam 4 bin 36 hâkim ve cumhuriyet savcısının görev yeri değiştirildi. Görev yeri değişiklikleri, hâkim ve savcıların talepleri doğrultusunda yapılan değerlendirmeler sonucu belirlendi.

24 İlin Başsavcısı Değişti

HSK kararnamesi kapsamında 24 ilin başsavcısı da değiştirildi. Görev yeri değiştirilen bazı başsavcılar şu şekilde: Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Kurtça Eker, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) Başsavcılığına, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Ankara BAM Başsavcılığına, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığına, Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Gökçe, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak ise Yargıtay Savcılığına atandı.

HSK’nın kararnamesiyle yargı teşkilatında büyük bir değişiklik yaşanırken, atamaların önümüzdeki günlerde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Hatay’da 7 Yıl Görev Yaptı

Tecrübeli hukukçu, 2017-2021 yılları arasında İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı, 2021-2023 yılları arasında ise Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptı. Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Birinci Dairesi’nin 17 Temmuz 2023 tarihli adli yargı kararnamesi ile Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Ahmet Çelikkol, yargı teşkilatında uzun yıllara dayanan tecrübesiyle dikkat çekiyor. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here