HBB Kurban Bayramında Hizmetteydi

0
70

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Kurban Bayramı’nda ibadetlerini yerine getirmek için kurbanlarını kesmek isteyen vatandaşların dini vecibelerini güvenilir bir ortamda gerçekleştirmelerine vesile oldu.

HBB, tüm ilçelerde mezbahanelerini Hatay halkının hizmetine sunarak, kurbanlıkların steril bir ortamda kesilmesi ve çevre kirliliğine neden olmaması için tüm imkanlarını seferber etti. Mezbahanelere ek olarak Antakya’nın muhtelif yerlerinde 25 kesim noktası hazırlayan HBB, vatandaşların ibadetlerini huzurlu ve sağlıklı alanlarda gerçekleştirmesini sağladı.

Kesim yerlerinin tamamında veteriner hekim, kasap ve HBB zabıtası hazır bulundu. Kesim yerlerinde ihtiyaç duyulan su ve poşetler tedarik edildi. Bayram süresince Antakya, Erzin ve Samandağ’daki kurban satış yerleri açık bırakıldı.

İtfaiyenin Hassa’da Bayram Temizliği

Hatay Büyükşehir Belediyesi Hassa İtfaiye Amirliği Hassa ilçesinde bayram temizliği yaptı. Hassa Merkez ve mahallelerde ana caddeler, camiler, mezarlıklar ve özelikle şehitlikler, itfaiye ekipleri tarafından yıkanarak, bayrama hazır hale getirildi. Halkın bayramda yoğun olarak kullanacağı yerlerin HBB Hassa İtfaiyesi tarafından yıkanması vatandaşları mutlu etti. HBB Hassa İtfaiyesinin yangın, kaza, kurtarma v.b hizmetlerinin yanında halkın yoğun olarak yaşadığı ve kullandığı umum yerlerinin belli günlerde yıkanıp Hassa Halkının hizmetine sunması, Hassa Halkının takdirini kazanıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here