Uyar; “Unutmadığı Halkı, O’nu Hiç Bir Zaman Unutmayacak”

0
71

Her 24 Ocak’ta yüreklerin acıyla burkulduğunu ifade eden CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, Gazeteci Uğur Mumcu’nun 20. ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Mumcu’yu bu ülkenin yetiştirdiği en önemli gazetecilerden biri olarak nitelendiren Uyar, açıklamasını şöyle sürdürdü;

“Onu aramızdan ayırdılar, ama o çoktan Cumhuriyet devrimlerine bağlı yeni bir kuşağın fikri lideri oldu. O yazdıkları ve yaptıklarıyla bizlere ışık tutmaya devam ediyor. Uğur Mumcu yeri doldurulamaz, yurtsever aydın bir gazeteci olarak topluma ve tarihe mal olmuş bir aydınımızdır. Mumcu karanlık güçleri açığa çıkartmak için ölümü göze alarak yolsuzlukların üstüne giden, tam bağımsız bir Türkiye için halkı aydınlatmaya çalışan çok önemli bir değerimizdi.

Unutmadığı halkı, O’nu hiç bir zaman unutmayacak, hak ettiği değeri gösterecektir. Bilimin ve sanatın aydınlattığı bir dünyada, demokrasinin yaşam biçimi olması, halkımızın en iyi koşullarda yaşayabilmesi için savaşım veren Uğur Mumcu gibi aydınlar, düşündükleri için öldürüldüler. Düşünenlerin öldürülmemesi, öldürülenlerin hiç unutulmaması dileğiyle, O’nu özlemle anıyoruz. Halkın seni unutmadı, unutturmayacağız…”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here