“Aramızdan Ayrıldı Ama Düşünceleriyle Bir Kuşak Yetişti”

0
81

Başkan Civelek, Uğur Mumcu’nun Ölüm Yıldönümü Nedeniyle Mesaj Yayınladı…

Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Gazeteci Uğur Mumcu’nun öldürülmesinin 20. yıldönümü nedeniyle yayınladığı yazılı mesajında; “Aydını, sanatçısı, bilim insanı olmayan toplum üretken olamaz” dedi.

Aydın insanın, akılla, bilgiyle mücadele eden ve yüreğini ortaya koyan insan olduğunu kaydeden Başkan Civelek; “20 Yıl önce insanlık dışı ve hain bir suikastle aramızdan ayrılan Uğur Mumcu Türkiye’nin yakın dönem düşünce ve siyaset dünyasına önemli katkılar yapan gerçek bir aydındı. Türkiye’nin toplumsal ve siyasal sorunlarıyla ilgili düşüncelerinin, tahlillerinin ve önerilerinin hareket noktası her zaman doğru ve objektif bilgi olmuştur. Bilgi her zaman yol gösteren ve aydınlatan bir kılavuzdur. Her işe doğru bilgiyle başlamak bir aydın tavrıdır. Ülkemizde yaşanan sevgisizliğin, gereksiz kutuplaşmanın, ayrışmanın ve bize zarar veren çatışmaların temelinde çoğu zaman değerli aydın, düşünce insanı Uğur Mumcu’nun sözündeki gibi “Bilgi Sahibi Olmadan Fikir Sahibi Olmak” yatmaktadır. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak kısır bir yaklaşımdır. Bugün Uğur Mumcu’nun bu çözümlemesinin önemi ve anlamı daha net bir şekilde anlaşılmaktadır.

20 yıl önce Uğur Mumcu hain bir suikastle aramızdan ayrıldı ama düşünceleri ve eserleriyle bir kuşak yetişti. Uğur Mumcu belleğimizde ve gönlümüzde bizimle birlikte yaşıyor” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here