Unutmak Yeni Katliamlara Davetiye Çıkarmaktır!

0
79

refik eryılmaz7Milletvekili Av. Refik Eryılmaz, Sivas Katliamının 21. Yıldönümü Nedeniyle Açıklama Yaptı

Sivas katliamının 21. yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz; “Sivas olayları tarihimizin kara bir lekesidir” dedi.

Sivas olaylarının yıldönümünde yazılı bir mesaj yayınlayan Eryılmaz, 2 Temmuz 1993 günü gerici ve çağdışı zihniyetler tarafından bilinçli bir şekilde organize edilerek gerçekleştirilen katliam sonucu 35 yurtsever, yazar, şair, sanatçı aydınımız diri-diri yakılarak katledildiğini hatırlattı.

Bu vesileyle Sivas katliamının, tarihimizin en acı, en karanlık süreçlerinden biri olduğu gibi hala ülkemizin kanayan bir yarası olduğuna da değinen Eryılmaz; “Tarihimize bir kara leke olarak düşen bu olayda; Aziz Nesin’in de aralarında bulunduğu 51 kişi kendi olanaklarıyla, ağır yaralı olarak kurtulmuştur. Herkesin malumu bu kıyım, kökleri geçmişte, beklentileri gelecekteki olaylar serisinin 2 Temmuz 1993’te ortaya çıkmış bir yansımasıdır.

Çağ dışı zihniyetlerin yeni olaylar sahneleme çabaları elbette bitmeyecektir. Madımak kıyımı sadece 35 aydının katledilmesi değildir. Bu olay bir yandan çağdaşlığa, uygarlaşmaya, Atatürk devrimlerine, laik devlete ve cumhuriyetin kazanımlarına karşın bir başkaldırıdır.

Ne yazık ki, Sivas katliamının üzerinden 21 yıl geçmiş olmasına karşın, asıl olayı planlayanlar, organize edenler, sanıkların bir kısmını kaçıranlar, kollayanlar ve koruyanlar hala ortaya çıkarılabilmiş değildir. Tüm karanlığıyla Sivas olaylarında yakılan ve yakan ateş her ne kadar sönmüş olsa da, yakınlarını ve sevdiklerini bu olayda yitirenler başta olmak üzere adalete inananların ve hukuku üstün tutanların içindeki yangın hala sönmemiştir. Tarihimizin bu karanlık sayfasına menfur bir biçimde imza atan sadece maşaların değil asıl faillerin de cezalandırılması, suçları cezasız bırakmayacak hukuk sisteminin kurulması en büyük dileğimizdir.

Unutmak yeni katliamlara davetiye çıkarmaktır! Sivas’ı unutmayacak, unutturmayacağız. 2 Temmuz Sivas katliamının 21. yıldönümü vesilesiyle yaşamını yitiren canlarımızı bir kez daha saygı, sevgi rahmet ve minnet ile anıyor, katliamı yapanları, onları koruyan, kollayan ve destekleyenleri bir kez daha nefretle lanetliyorum” değerlendirmesinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here