Sivas Işığı Sönmeyecektir!

0
78

sivas katliamı1Emek ve Demokrasi Platformu tarafından, İskenderun Cem Evinde gerçekleştirilen Sivas katliamının yıldönümü etkinliklerinde, sinevizyon gösterileri ile 2 Temmuz günü Sivas Madımak Otelde olayların nasıl geliştiği bir kez daha gösterildi.

Geniş katılımın olduğu anma etkinliklerine, Palmiye Hastanesi Başhekimi Doktor Yılmaz Şahutoğlu ile Gelişim Hastanesi Doktorlarından Ender Çolakoğlu, İskenderun Belediye Meclis Üyesi Özer Çağşar, bazı dernek ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Anma töreninde platform adına söz alarak konuşan Hasan Koyuncu; “Bugün Sivas katliamının yıldönümü, 2 Temmuz 1993’de devlet gözetiminde bir alevi katliamı yaşandı. Pir Sultan Abdal şenlikleri için orada bulunan aydınlar, sanatçılar, aydınlık yüzlü gençlerin bulundukları Madımak Oteli gerici, faşit bir grup tarafından polis ve askerlerin gözetiminde ateşe verildi. O gün 35 canımızı bu katliama kurban verdik.

Anadolu toprakları ötekileştirilen kesimlere karşı süregelen baskı sindirme katliam politikalarına yabancı değildir. Bu katliamları yapan caniler, bu günlerde gündemde bulunan Irak’ta, Suriye’de IŞİD canilerinden acaba ne farkı var? AKP hükümetinin Alevilere karşı hiçbir zaman barış dilini konuşmamıştır. Eğer Alevilere karşı iyi niyetli olsalardı 3. köprüye Alevileri katleden ve soykırım uygulayan Yavuz Sultan Selim adını vermezlerdi. Sivas’ta yaşanan katliamın yargı sürecinde hükümetin yaklaşımını unutmadık. Sivas katliamının sanıklarını savunanlar bugün ya bakan ya da yönetici kadrolarındadırlar. Geçen yıl gezi olaylarında hayatını kaybeden 8 canın hepsinin Alevi olması düşündürücüdür.

sivas katliamı2

Bizler adalet, eşitlik, eşit yurttaşlık demokrasi taleplerimizi her platformda dile getirmeye ısrarla devam edeceğiz. Bunun içinde bütün gücümüzle mücadele edeceğiz. Sivas katliamında hayatını kaybedenleri, 1 Mayıs 1977, 16 Mart Beyazıt, Maraş, Sivas, Çorum, Gazi, Roboski, Reyhanlı, Gezi Parkı eylemlerinde, Soma’da hayatını kaybedenler ve faili meçhullerin katillerinin bulunmasını ve hesap sorulması için mücadelelerimiz devam edecektir.

Sivas katliamında yaşamını yitiren canlarımızı bir kez daha saygıyla anıyor onların savunduğu değerleri ve mücadelelerini kendi mücadele alanlarımızda yaşatacağız” diye konuştu. Koyuncu Sivas ışığının sönmeyeceğinin de altını çizdi.

Konuşmanın ardından Sivas olayları esnasındaki görüntüler, sinevizyon olarak katılımcılara seyrettirildi. Etkinlik, oldukça duygusal dakikaların ardından sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here