“Yeni Katliamların Yaşanmaması Demokratik Bir Türkiye İle Mümkündür”

0
52

emep açıklama3Emek Partisi İskenderun İlçe Örgütü; “Yeni Katliamların Yaşanmaması Demokratik Bir Türkiye İle Mümkündür”

Sivas katliamının 21. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Emek Partisi İskenderun İlçe Örgütü yönetimi, Bir Zihniyetle köklü bir hesaplaşma gerçekleşmeden yeni Sivas katliamları tehlikesinin hep var olacağına işaret etti. Sivas katliamının üzerinden 21 yıl geçtiğini, bu süre içinde koalisyonların ve hükümetlerin gelip geçtiğini, mahkemeler görüldüğünü ancak ne katliamın arkasındaki gerçeklerin ortaya çıkarılıp ne de vicdanlarda mahkûm edilen katillerin mahkemece cezalandırıldığına değinildi.

Türk-İslam sentezinin dışında sayılan tüm yurttaşların ayrımcılığa uğramakta yok sayılmakta, saldırı ve katliamlara maruz kalmakta olduğunun da altı çizilen açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi;

“Bugün Cumhurbaşkanı adayı olarak sahnede yerini alan Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıllık Başbakanlığı döneminde Alevi yurttaşlara yönelik hakaret, ayrımcılık ve yok sayma tutumunu sürdürdü. Alevilerin eşit yurttaşlık talebi, din derslerinin zorunlu olmaktan çıkarılması, Cemevlerinin ibadet yeri olarak kabul edilmesi, 35 Alevi ve farklı dil ve kimlikten aydın yazar ve sanatçının diri diri yakıldığı Madımak Oteli’nin ‘Utanç Müzesi’ yapılması da gerçekleşmedi.

Gezi Direnişi boyunca polis kurşunlarına, gaz fişeklerine, panzerlere, Toma’lara hedef olup hayatını kaybeden gençlerin çoğunun Alevi olması ve Başbakan Erdoğan’ın 14 yaşında polis fişeğiyle vurulan Berkin Elvan’ı terörist ilan etmesi, annesini, düzenlediği mitingde yuhalatmış olması, Sivas katliamını gerçekleştiren zihniyetin hala Türkiye’nin üzerinde bir tehlike olarak dolaştığını göstermektedir.

MHP ve CHP’nin bir süreden beri oluşturdukları ittifakın da Alevi yurttaşlar ve farklı inanç ve kimliklerden halklarımız için güzel bir gelecek vaat etmediği geçmişte yaşananlardan biliniyor. AKP karşıtı olmakla beraber, Türk İslam Sentezci, statükocu ve devletçi mantığıyla aynı kulvardadır.

Başta Alevi yurttaşlarımız olmak üzere, yok sayılan, inkar ve asimilasyona tabi tutulan her kimlikten ve inançtan halklarımıza ve işçi sınıfına çağrımız şudur;

Yeni Sivas katliamlarının yaşanmaması her şeyden önce tüm ulusların, tüm kimliklerin, halkların ve tüm inançların eşit ve özgür olduğu demokratik bir Türkiye ile mümkün olacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimi bu yolu büyütmek için tüm halklarımıza bir fırsat yaratmaktadır.

301 maden işçisinin katledildiği yeni Soma’ların yaşanmaması, yeni Lice katliamlarını, yeni Gezi katliamlarını engellemenin yolu, Roboski, Reyhanlı, Sivas katliamlarının hesabın sormanın yolu, her renkten tüm düzen partileri karşısında, halkların, işçi ve emekçilerin birliğini sağlamak, demokrasi cephesini büyütmek ve halk iktidarı hedefiyle örgütlenmekten geçiyor.  Türkiye’de ve Bölgede demokrasinin, barışın ve kardeşliğin inşası işçiler ve ezilen halkların ortak mücadelesi ile gerçekleşecektir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here