Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şubesi Açıldı

0
126

muharip gaziler1Türkiye Muharip Gaziler Derneği İskenderun Şubesi açıldı. Şubenin açılışı Antakya mehteran marşı eşliğinde yapıldı.

Tayfur Sökmen Bulvarı’nda gerçekleştirilen açılışa; muharip gazilerin yanı sıra askeri ve mülki erkan, İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Gözüküçük ve şube yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Açılışa katılan Hatay Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Ramiz Bakır; “Milleti birbirine bağlayan değerlerin başında tarih sayfalarına altın harflerle yazılan kahramanlıkları ile vatan, bayrak uğruna verilen canlar, dökülen kanlar gelmektedir. Bu, bütün dünyanın kabul ettiği tarihi bir hakikattir. Etrafı ateş topuna dönmüş olan ülkemizi, bu ateş topunun içerisine çekmek isteyen dahili ve harici ihanet şebekeleri, emperyalizmin payandalığını yaparak, Gazi Mustafa Kemal ve kahraman silah arkadaşlarının millet olma şuuru ekseninde ve Türk üst kimliği altında buluşturduğu toplumu, zaman-zaman alt kimlikleri kaşıyarak, zaman zaman inanan inanmayan şeklinde, bazen de Alevi-Sünni, Türk-Kürt gibi insanlık dışı ve çağ dışı ayrıştırma metotlarıyla bölmeye yeltenenler olmaktadır” diye konuştu.

muharip gaziler2

Atatürk ilkeleri üzerine kurulmuş Cumhuriyeti ve aziz vatanın bölünmez bütünlüğünü her zamankinden daha hassas, daha kararlı daha dikkatli korumak durumunda olunduğunu ifade eden Bakır; “Ülkemiz üzerinde dahili ve harici ihanet odaklarının oyunlarına asla fırsat vermeyelim” diye konuştu.

Açılış töreni öncesi konuşma yapan İskenderun Belediye Başkan Vekili Ergün Gözüküçük ise; “Vatanın bölünmez bütünlüğü için cansiperane çalışan ve bu uğurda gerektiğinde gözünü kırpmadan şehit olan tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet dilerken, gazilerimize de sağlık sıhhat ve afiyetler diliyorum. Muharip gazilerimiz bizim için son derece değerlidir ve her zaman onların yanında olduğumuzu da belirtmek isterim” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here