Türk Yurdu Parkı ve Türk Evi Payas’ın Çehresini Değiştirdi

0
381

payas değişiyor1Payas’ta bulunan ve vatandaşların ilgi odağı olan Türk Yurdu Parkı ve Türk Evi, Payas’ın çehresini değiştirdi. Payas Belediye Başkanı Bekir Altan’ın büyük çabalarıyla Karbeyaz Mahallesi’nde 15  bin 500 m2’lik bir alanda kurulan Türk Yurdu Parkı ve Türk Evi, sosyal bir tesis olma özelliğiyle her gün Payas’ın her yerinden ziyaretçi akınına uğruyor.

Başkan Bekir Altan’ın üzerinde hassasiyetle durduğu ve büyük çabaları sonucunda Payas halkına kazandırdığı Türk Yurdu Parkı ve Türk Evi, daha hayata geçirilmeden proje halinde iken Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları’nda ödül almış bir projeyle bölgesinde bir ilk olma özelliğini taşıyor. Selçuklu Mimarisi ile yapılan Türk Yurdu Parkı ve Türk Evi, yapımında kullanılan andezit, küp, granit ve epidem taşlarla ve led ışıklarla muhteşem bir görsellik sunarak, görenleri kendisine hayran bırakıyor. İçerisinde basketbol sahası, fıskiye, şadırvan, spor aletleri ve yürüyüş yolunu barındıran Türk Yurdu Parkı ve Türk Evi her gün yüzlerce insanın uğradığı, vakitlerini hoşça geçirdikleri bir mekan haline geldi.

payas değişiyor2

15 bin 500 m2’lik bir alanda kurulan ve bölgenin en büyük parkı olan Türk Yurdu Parkı’nın Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları’nda ödül almasının gurur verici olduğunu söyleyen Başkan Altan; “Bina Türk mimarisinin en güzel örneklerinden olduğu için Türk Evi, evin bulunduğu yere de “Türk Yurdu” ismini koyduk. Bu projeyle Hatay’a ve Türkiye’ye bir ödül getirmenin gururunu yaşıyoruz. Halkımızın birtakım ihtiyaçlarını karşılamak, onların burada hoşça vakit geçirebilmeleri adına bu projeyi hayata geçirdik. Türk Yurdu Parkı ve Türk Evi, özellikle akşamları ışıkların oluşturduğu görsel güzellikle daha çekici bir hal alıyor. Günün yorgunluğunu ve stresini atmak isteyen vatandaşlarımız burayı ziyaret edebilir. Biz halkımızın refahını düşünerek bu manada hareket ediyoruz. Çünkü halkımız huzurluysa şehrimiz de huzurludur. Bu proje yapacaklarımız arasında sadece bir örnek. Payas’ın gelişimi ve değişimi adına daha birçok hizmeti yapacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here